Slovenija
23 ogledov

Predsednik parlamenta bo Milan Brglez

Združeni narodi lahko podaljšajo mandat haaškemu sodišču, pravi Brglez. Žurnal24 main
Stranka Mira Cerarja bo na ustanovni seji parlamenta za predsednika predlagala Milana Brgleza.

Po umiku Karla Erjavca iz mesta kandidata za predsednika državnega zbora, bo Stranka Mira Cerarja predlagala na to mesto Milana Brgleza. Podoporo kandidatu SMC so že pred tem napovedali v stranki Desus, SD in Zaab, tako imajo vsi skupaj 56 poslancev. Za izvolitev predsednik državnega zbora potrebuje večino glasov vseh poslancev, torej 46. Njegovi izvolitvi pa najverjetneje ne bodo nasprotovali niti v NSi, v Združeni levici se bodo o predlogu še posvetovali.

Brglez je predstojnik katedre za mednarodne odnose na fakulteti za družbene vede, diplomirani politolog, magister pravnih znanosti in doktor mednarodnih odnosov ter je novo ime na političnem parketu. Brglez je tudi podpredsednik Stranke Mira Cerarja. Nekaj časa se je omenjal kot možni kandidat za zunanjega ministra, tudi sam pa je dejal, da želi delovati "na področju državotvorne politike, še zlasti zunanje politike in odnosov v in z Evropsko unijo".

Komentarjev 2
  • babi 02:05 01.avgust 2014.

    FDV vodi državo, glede na njegove kompetence in neizkušnje lahko pričakujemo proceduralne zaplete in anomalije....prevzeti vodstvo DZ brez politične kilometrine je samomor...

  • babi 02:01 01.avgust 2014.

    Danes bomo gledali prvo dejanje DZ....cirkus v živo...glede na že sedaj videno in slišano je vse mogoče in nič nas ne more več presenetiti!!!