Slovenija
156 ogledov

Predsednik republike Borut Pahor na žaru

Pahor med vojaki Anže Petkovšek
Predsednik republike Borut Pahor je z napovedjo, da bo bo nastopil kot osrednji gost v eni izmed oddaj Na žaru z Ladom Bizovičarjem, razdelil javnost. Ali je nastop v oddaji, kjer gosta ostali nastopajoči javno smešijo, za funkcijo predsednika primeren?

"Predsednik te odločitve ne bi sprejel, če bi menil, da je neprimerna," so na na očitke o neprimernosti predsednikovega nastopa v oddaji, kjer je glavni gost podvržen kritiki ostalih, odgovorili v Uradu predsednika Republike Slovenije.

Ob tem v uradu predsednika še navajajo, da je "Na žaru"  zabavna predstava oziroma oddaja, ki bo predvajana tudi na POP TV, v svoji zasnovi sledi konceptu "predsedniškega roasta" oziroma humorističnemu formatu politične satire. Tako naj ne bi šlo za žaljenje ali smešenje gosta, ampak jo "počasti na prav poseben način". V podobnih šovih pa preko luže sodelujejo vsakokratni predsedniki države (Barack Obama, George Bush ml., Bill Clinton).

Za besede "Ajde, miška mala, gremo!" opravičilo

Tudi sodelovanje predsednikov republike v zabavnih oddajah tudi v Sloveniji ni nič novega, a morda prav zaradi preteklih neprimernih izjav Boruta Pahorja bolj vprašljivo.

Za besede "Ajde, miška mala, gremo!" in "To mi delaj, to mi delaj!", ki jih je na dijaški paradi vzklikal, se je Borut Pahor že opravičeval in izpostavljal, da se je vedno trudil biti spoštljiv do vseh ljudi, a mu kdaj zagode temperament. "Kot predsednik republike se z vami zelo veliko družim, zlasti še z mladimi in zgodi se, da mi moja odprtost in temperament nista vedno v pomoč."

 Javno mnenje: Najbolj popularen politik

Pahor svoje želje po nastopanju in izpostavljanju ni skrival niti pred volitvami, ko je v sklopu kampanje tudi odvažal smeti, izdeloval nogavice in kmetoval. S podobnimi deli nadaljuje tudi v predsedniški funkciji in pri tem vsak mesec še vedno suvereno zasede prvo mesto na lestvici popularnosti politikov. Kljub burnemu odzivu in deljenim mnenjem pred njegovim nastopom, pa ne gre dvomiti, da bo naslednji mesec kaj drugače.

Kaj mislite o nastopu predsednika v oddaj, kjer gosta ostali nastopajoči javno smešijo, smo včeraj na družbenih omrežjih spraševali tudi vas."Mene ne moti malo zabave v teh norih časih," je na primer zapisala bralka Mimi na Facebooku. Med tem, ko je Nina izpostavila, da "naj se zaveda da je g. PREDSEDNIK in ne klovn". V anketi na Twitterju pa je sicer le nekaj glasovi več prevladala večina, ki udeležbe predsednika na dogodku napovedanem za 8. januar, ne podpira.

Komentarjev 38
  • marabunta 19:50 10.januar 2016.

    nehajte s temi zadrtimi in zateženimi komentarji...življenje ni samo politika, problemi, kriza, je treba tudi malo izpreči od vsega tega in se sprostiti, a ste bili za kaj prikrajšani zaradi njegovega nastopa, on bo še vedno isti in vi boste ...prikaži več še vedno zafrustrirani, pa komentirajte kolikor hočete....bolano

  • Zmago 12:16 10.januar 2016.

    Ti boš že vedel, ker so ti navadni povedali ;-)

  • Senior 11:45 09.januar 2016.

    On ni samo. da n zrel, ampak je neki posebni tip, saj je pred časom izjavil, da je njegov življenski cilj, da postane Predsednik države. Namesto Predsednika, smo dobili klovna! Moral bi odstopiti, saj mu je tudi mama že zdavnaj ...prikaži večj rekla naj zapusti politiko.