Slovenija
17 ogledov

Predsednik Türk že v službi

danilo_turk_120208_tacol Žurnal24 main
Predsednik Danilo Türk se je po operaciji v Innsbrucku že vrnil domov in se počuti odlično. Okrevanje poteka brez zapletov, po devetih dneh pa je predsednik spet na delovnem mestu.

Predsednik republike Danilo Türk se je po operativnem posegu zaradi maligne tvorbe na prostati po devetih dneh v sredo vrnil iz Innsbrucka v Ljubljano, danes pa je že na svojem delovnem mestu.

Najprej med zdravnike, potem odvetnike
Danes popoldne se je udeležil zaključka akcije revije Viva Moj zdravnik 2011, kjer je v pozdravnem govoru izpostavil, da mu je nedavna izkušnja pokazala, kako pomembno je hitro odkrivanje bolezni in pogovor med zdravnikom in pacientom.

Po nagovoru pa je dal tudi prvo izjavo za javnost po operaciji. Dejal je, da se počuti odlično in da je zadnjih šest mesecev bil v stalnem stiku s slovenskimi zdravniki.

"Vsa diagnostika, vsa posvetovanja so potekala od konca avgusta lanskega leta in del teh posvetovanj je bil tudi izbira najprimernejše metode operacije, ki sem jo plačal sam, iz svojega žepa. Vse to je bil del tega širokega sodelovanja z zdravniki in se bo tudi nadaljevalo. Imam vsako leto redni sistematski pregled in potem seveda tudi druge dejavnosti, vkolikor so potrebne."

Na vprašanje, kako pogosto bo sedaj javnost obveščal o svojem zdravstvenem stanju, pa je predsednik dejal, da "nič bolj pogosto kot doslej, ker za kaj takega ni nobene potrebe".

Predsednik "odlično" okreva

Iz predsednikovega urada so predtem sporočili, da se predsednik počuti odlično in da okrevanje poteka brez kakršnihkoli zapletov. Maligno bolezensko tkivo na prostati so Türku odkrili v okviru rednih zdravniških pregledov. Tvorbo so odkrili v zgodnji fazi in so jo z operativnim posegom v celoti uspešno odstranili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.