Slovenija
200 ogledov

Predsedniška zloraba

Hozjan (na fotografiji levo) je pripravil tudi predlog pogodbe o zaposlitvi z di Žurnal24 main
Obtožnice. Hozjan se je izognil seji senata, na kateri bi odločali, ali je oškodoval Šoul.
1480 evrov – za toliko je Hozjan oškodoval Šoul, je zapisano v treh obtožnicah.

Ljubljana. Marko Hozjan, predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul), je včeraj poslal pisno opravičilo, da ga ne bo na sejo senata Šoula, kot razlog pa navedel osebne razloge. To pomeni, da bo senat o obtožnicah, ki ga bremenijo, da je organizacijo oškodoval za 1.480 evrov, odločal najpozneje v sedmih dneh. Poleg tega so na ljubljanski policijski upravi potrdili, da vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve pregonljivega kaznivega dejanja na škodo Šoula, več informacij pa za zdaj ne morejo posredovati.

Fiktivne napotnice

Tožilec Miha Gorjup je sicer zaradi “fiktivnih” študentskih napotnic sestavil tri obtožnice zoper Hozjana. V prvi mu očita, da je organizacijo oškodoval za 650 evrov, ker je izdal odredbi za plačilo honorarja Maši Hribar za pomoč pri zbiranju podpisov za referendum o malem delu, čeprav pri tem ni sodelovala. Poleg tega je Hozjan v elektronskem dopisovanju z vodjo informacijske pisarne Urošem Novakom zapisal, da je plačilo Hribarjeve v resnici namenjeno Boštjanu Pišlerju, kar po besedah pisca obtožnice “dokazuje pravi namen obdolženega, in da je bila kršitev naklepna”.

Tudi v drugem primeru gre za podobno stvar, ker je bil honorar izplačan Moniki Bizjak, namenjen pa Žigi Vavpotiču, ki je bil svetovalec predsedstva, a ni imel veljavne napotnice, izplačilo za nazaj pa ni bilo mogoče. V tretji obtožnici je zapisano, da je Hozjan izdal odredbo za plačilo 180 evrov Mateju Prevcu, ker je ta sodeloval pri projektu Informativa, kar pa je vodja tega projekta zanikal.

Če ga bo senat spoznal za krivega in se Hozjan ne bo pritožil na razsodišče, pa bo po predlogu tožilca Šoula Gorjupa (glede na pravilnik o senatu) moral plačati kazen v višini 672 evrov. Sicer pa smo neuradno izvedeli, da naj bi Hozjan odstopil z mesta predsednika Šoula, preden bi senat odločal o njegovi krivdi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.