Slovenija
12 ogledov

Predstavili bodo financiranje

slovenija 01.10.13, zacetek studijskega leta, bruci, studij, studenti, Univerza, Anže Petkovšek
Supervizor na eni strani razkril visoke honorarje, sindikat na drugi opozarja na prekarne zaposlitve znanstvenikov.
Vodstvo Univerze v Ljubljani je za danes napovedalo novinarsko konferenco, na kateri naj bi celovito predstavili sistem in financiranje univerze. Razpravo o tem je spodbudila nedavna objava v aplikaciji Supervizor protikorupcijske komisije, ki je razkrila, da so nekateri v visokem šolstvu ob redni plači prejemali tudi visoke avtorske honorarje.
 

Po objavi podatkov na Supervizorju je s funkcije ministrice za izobraževanje odstopila Stanka Setnikar Cankar. Supervizor je namreč pokazal, da je v preteklih 12 letih s honorarji zaslužila več kot 636.000 evrov.

Zahteva inšpekcijskega postopka

Medtem ko je Univerza v Ljubljani zaradi objav prejemnikov avtorskih honorarjev na informacijskega pooblaščenca naslovila zahtevo za uvedbo inšpekcijskega postopka, so bili v visokošolskem sindikatu do visokih honorarjev, ki so jih prejemali nekateri, kritični.

Kot so opozorili v sindikatu, po drugi strani "množice sposobnih mlajših znanstvenikov zaradi 'varčevanja' ostajajo brez službe, životarijo s prekarnimi pogodbami ali ždijo v izhodiščnih plačnih razredih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.