Slovenija
12 ogledov

Predstavili novo, večjo različico Kindle Fire

Amazonov tablični računalnik Kindle Fire EPA
Ameriški spletni trgovinski velikan Amazon je danes predstavil novo, večjo različico svojega tabličnega računalnika Kindle Fire, ki premore zaslon z visoko ločljivostjo (HD) in s katero naj bi lažje konkuriral Applovemu Ipadu.

Novi Kindle Fire HD bo na voljo z 8,9-palčnim (22,6-centimetrskim) zaslonom, poleg tega pa še z manjšim, sedempalčnim zaslonom, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na posebnem dogodku v Santa Monici povedal ustanovitelj in glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

Manjši model bo na voljo 14. septembra, večji model, s katerim Amazon želi konkurirati vodilnim Ipadom, pa bo šel v prodajo 20. novembra. Kindle Fire HD podpira brezžično tehnologijo Wi-Fi, večji model pa bo na voljo tudi v različici s podporo mobilnim omrežjem četrte generacije (4G).

Pri tem Amazon napoveduje izjemno konkurenčne cene, kar pojasnjuje s tem, da za razliko od nekaterih drugih proizvajalcev želi služiti predvsem s prodajo vsebin za tablice in ne s prodajo samih tablic.

Amazon je obenem predstavil tudi novo različico svojega bralnika knjig v elektronski obliki Kindle Paperwhite. Ta naj bi imel izjemno zmogljivo baterijo, na voljo je tudi različica s podporo tretji generaciji mobilnih omrežij (3G). Prodajati naj bi ga začeli 1. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.