Slovenija
205 ogledov

Predstavništvo komisije prevzema Nataša Goršek Mencin

Evropska zastava Shutterstock
Vodenje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji danes prevzema Nataša Goršek Mencin, ki je pred tem v Ljubljani vodila Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta.

Kot je poudarila Nataša Goršek Mencin, položaj prevzema v času, ko se v Evropi postavljajo podobna vprašanja kot v času njenega nastanka. Pojasnila je, da smo v času krize, ko vsakdanje življenje postaja vse težje, nekako prenehali verjeti, da nam je v skupnosti lažje kot samim, da nam je torej v EU in zaradi nje bolje.

Na čelu predstavništva parlamenta začasno prevzema Janez Vouk

"Moj cilj na mestu vodje predstavništva je, da bi se v tvornem sodelovanju z institucijami in državljani tega vnovič zavedeli in tudi živeli v skladu z demokratičnimi temelji, ki gradijo našo skupno ureditev," je dodala Goršek Mencinova. Vodenje predstavništva prevzema od Andreja Beloglavca, ki je predstavništvo kot vršilec dolžnosti vodil od prvega marca lani.

Vodenje informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji bo po odhodu Goršek Mencinove z današnjim dnem začasno prevzel vršilec dolžnosti Janez Vouk.

Predstavništvo v Sloveniji predstavlja Evropsko komisijo v državi članici ter skrbi za dobro obveščenost nacionalnih in lokalnih institucij, medijev, različnih interesnih skupin ter državljanov o delovanju, odločitvah in stališčih Evropske komisije. Informacijska pisarna Evropskega parlamenta pa medijem in širši javnosti predstavlja in pojasnjuje delo te evropske institucije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.