Slovenija
13 ogledov

"Predstavo izkoristili za oglas"

slovenija 27.02.08 ljudje, cakanje, vrsta, cakalnica, poliklinika, ljubljana; fo Saša Despot
Marketing. Zdravstvene ustanove odpirajo vrata oglaševanju. Varuh bolnikovih pravic: To ni dopustno.

"Decembra sem bila z bolnim otrokom na mariborski pediatriji. Starše in otroke so povabili na lutkovno predstavo. A prišla je mlečna kraljica, ki je govorila o tem, kako so mleko in mlečni izdelki zdravi. Na koncu je razdelila jogurte nekega podjetja. Morda je bila gesta res mišljena dobro, vendar sem se v bolnišnici počutila zlorabljeno za oglaševanje," pravi bralka Žurnala. Na Univerzitetni klinični center Maribor smo poslali vprašanja o dogodku, a odgovorov nismo prejeli, čeprav so jih obljubili.

Oglaševanje za evre?

Daniel Grabar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, pravi, da se o takšnih na pol promocijskih aktivnostih v njihovi bolnišnici posvetujejo. "Vzamemo tisto, kar je dobro za bolnike, da dobijo neke uporabne in koristne informacije. Če gre izključno za promocijo proizvodov in izdelkov, se za to ne odločimo," pravi. Kljub krizi v zdravstveni blagajni pa ne razmišljajo, da bi z oglaševanjem v prostorih ustanove iskali dodaten vir prihodkov. "Sodelovali smo že s podjetjem, ki je na nek način imelo organizirano oglaševanje v bolnišnici, vendar nimamo več pogodbe," še dodaja Grabar.

Varuhu sporno

Dogodek smo opisali tudi Francu Prosniku, varuhu pravic bolnikov Mestne občine Maribor. Pravi, da se mu takšno ravnanje bolnišnice ne zdi dopustno. "Če je šlo tu za takšno promocijo in je bil to glavni namen, bi morali starši podati prijavo zastopniku bolnikovih pravic, ki bi zadevo preiskal," pravi Prosnik. Poudarja, da je to na nek način izraba staršev in otrok ter da to že diši po stranskih zaslužkih in koruptivnem vedenju v zavodu.

Komentarjev 3
  • zic 12:55 28.januar 2013.

    aj j, kaj te težki oz. kako se pri nas TAKOJ najde kaj je narobe!!?? kaj ko bi enkrat katerkoli stvar gledali iz pozitivne strani.....še malo pa se bomo sami zakopali v božju matr!?

  • zic 12:55 28.januar 2013.

    aj j, kaj te težki oz. kako se pri nas TAKOJ najde kaj je narobe!!?? kaj ko bi enkrat katerkoli stvar gledali iz pozitivne strani.....še malo pa se bomo sami zakopali v božju matr!?

  • mph 11:51 28.januar 2013.

    Nekaj pa mi vseeno ni jasno ... če že želiš razdelit nekaj, je vedno v ozadju vsakega izdelka neka firma. Razen, če je mišljeno, da se pač nič ne bi otrokom razdelilo.