Slovenija
19 ogledov

Predvolilna vročica

Nekateri člani mestnega odbora LDS naj bi bili jezni na Katarino Kresal (na foto Žurnal24 main
Tomaž Orešič za župana. Nestrinjanja v LDS.

“Odbor ni bil sklepčen, zato ni bilo možno glasovati,” je o sredini seji sveta mestnega odbora LDS v Mariboru povedal Andrej Verlič, podžupan in predsednik mestnega odbora LDS, ki smo ga zmotili na službeni poti v Barceloni. Podrobnosti sredinega dogajanja ni želel komentirati.

Obisk Kresalove ni pomagal
Ministrica Katarina Kresal, predsednica stranke LDS, ki je obiskala mesto ob Dravi samo zato, da se je lahko udeležila mariborske seje sveta, naj bi bila zelo jezna zaradi prenizke udeležbe članov.

Na seji, ki je trajala debeli dve uri, naj bi želela ustoličiti Tomaža Orešiča kot županskega kandidata LDS, a, kot kaže, se v mestnem odboru s tem ne strinjajo najbolj. Nekateri so to pokazali z neudeležbo na seji sveta.

Bilo jih je premalo
Neuradno smo še izvedeli, da naj bi nekatere člane LDS tisti, ki se s kandidaturo Orešiča ne strinjajo, prek SMS-sporočil pozivali, naj se seje ne udeležijo. Sicer pa je kar nekaj članom LDS župan Franc Kangler v svojem mandatu pomagal pri zaposlitvi.

“Neodgovorno je od članov, ki so potrdili navzočnost, da nato ne pridejo in smo zato nesklepčni,” je dejal Jože Protner, predsednik sveta mariborskega mestnega odbora LDS:

“Nihče na seji ni rekel, da Orešiča ne podpira, ampak so mu vsi izrazili podporo, zato sem prepričan, da bo naslednjo sejo dobil tudi formalno potrebno podporo.” Kaj si o vsem tem misli ministrica Kresalova, pa je povzel Protner: “Naredila si je svoj vtis.” Po mariborskih ulicah pa so se že razširile govorice, da bi lahko posledice jeze zaradi upora v mestnih vrstah LDS jeseni najbolj čutil župan Kangler.

DeSUS še brez, tudi SD
Čeprav je Janez Ujčič prejšnji teden za naš medij napovedal, da se bo glede kandidature za župana odločil v enem dnevu, je še vedno neodločen.

“Odločitev bo padla danes, ko se sestanem z mestnim odborom in predstavniki DeSUS. Če se bom za kandidaturo odločil, se bomo danes dogovorili, ali bom nastopil kot neodvisen kandidat s podporo DeSUS ali pa bom vstopil v stranko,” je razložil in dodal, da se s Karlom Erjavcem, predsednikom DeSUS, še ni sestal in da ima, če bo kandidiral, to namen storiti prihodnji teden.

Glede nesoglasij v DeSUS pa je povedal, da za njih prvič sliši. V torek naj bi svojega kandidata javnosti predstavili tudi SD.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.