Slovenija
42 ogledov

Predvolilno kupčkanje

Astrid Bah
1/6
Nino Verdnik
Kampanja. Na listah stara in znana imena.

Maribor. "Sem evidentiran za kandidata v mariborski volilni enoti, vendar to še ni dokončna odločitev. Do prihodnjega tedna se še lahko spremeni," je za Žurnal pojasnil Jani Soršak, nekdanji direktor urada za varstvo konkurence, ki je član izvršnega odbora Državljanske liste Gregorja Viranta.
Auer za SDS

V mariborski volilni enoti bodo tudi druge stranke postregle z znanimi imeni. Tako bodo za stranko SDS kandidirali Tomaž Kancler, zdajšnji podžupan, Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Katja Šoba, nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije, in Milan Zver. SDS se je pridružil tudi Stojan Auer, ki je prepričan, da bo njihova stranka iz Maribora odnesla tri poslanska mesta. Za SLS se bosta v boj za poslanska mesta podala nova mariborska podžupanja Astrid Bah in Srečko Zorko, bivši ravnatelj Prve gimnazije Maribor. Za SD bo najresnejši kandidat iz Maribora za vstop v parlament Boris Sovič, nekdanji mariborski župan. "Sovič je evidentiran za kandidata, vendar to še niso zadnji podatki," je pojasnil Bojan Horvat, mariborski mestni svetnik SD. Si pa v mariborskih SD obetajo dva poslanca.

Jankovićevi še skrivnost

LDS bo v boj za poslanski stolček poslala Tomaža Orešiča, mestnega svetnika in kandidata za župana Maribora. "Obetamo si eno poslansko mesto iz Maribora," je dejal Orešič. Največja neznanka je še vedno, kdo bo kandidiral na Pozitivni Sloveniji – Listi Zorana Jankovića. Med imeni, ki so zaokrožila po Mariboru, se je pojavil tudi Gregor Jager, mestni svetnik Zaresa. "Jankovića že zelo dolgo poznam, vendar ostajam zvest stranki Zares. Tudi v naši stranki ne bom kandidiral," je bil kratek.

Komentarjev 5
  • xy 19:46 06.november 2011.

    Saj Maribor nima živalskega vrta, da bi lahko tam zmagal Zver ;)

  • 1111 18:22 06.november 2011.

    ...vsi v politiko!!...bit poslanec pomeni spat v DZ in nakrast več kot se da...se čudite, da je toliko povpraševanje po teh nedelovnih mestih?

  • Brusnjak Franc 18:19 06.november 2011.

    Kangler je car