Slovenija
27 ogledov

Pregled Celovških dvorov jutri končan

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Že danes poteka v Celovških dvorih tehnični pregled, jutri pa naj bi ga po besedah župana Zorana Jankovića že zaključili.

Če je Vegrad nepravilnosti, ugotovljene na pomladanskem tehničnem pregledu, odpravil, bo lahko Upravna enota Ljubljana izdala uporabno dovoljenje.

Miro Požar, predstavnik podizvajalcev, ki več tednov niso želeli nadaljevati z deli zaradi odprtih terjatev in s hipotekami obremenjenih stanovanj, ponujenimi v plačilo, je povedal, da so opravili dela, ki so bila pogoj za izdajo uporabnega dovoljenja. Preostala dela − nameščanje žaluzij, strojnih inštalacij, računalniških sistemov in ostalega, predvsem v neprodanih stanovanjih, bodo končali do konca septembra. Požar sicer meni, da bo jutri tehnični pregled res končan in da bi vsaj do konca tedna že lahko bilo izdano uporabno dovoljenje.

Prav to je namreč pogoj, da bodo Mestna občina Ljubljana, njen in državni stanovanjski sklad lahko prevzeli 419 stanovanj od skupno 833. Ta so namreč že bila izbrana na javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj, zdaj pa že več mesecev čakajo na njihov prevzem. "Cilj je bil, da so stanovanja vseljena pred začetkom šolskega leta, da se bodo lahko otroci vpisali v šolo z novih naslovov," je dodal Požar. Meni tudi, da bi lahko stanovalci stanovanja prevzeli že konec avgusta.

Heglerjeva: Stanovanja že poznamo

Prizadevanja, da bi se stanovalci vselili pred začetkom šolskega leta, je potrdila tudi Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada MOL: "Naša strokovna služba je že opravila kakovostni predpregled stanovanj, tako da bomo najdlje v roku 14 dni po pridobitvi uporabnega dovoljenja in obvestilu prodajalca, da lahko prevzamemo 344 stanovanj, le-ta tudi prevzeli. Stanovanjski sklad RS bo sam prevzel stanovanja," je dodala Heglerjeva. Sicer so tudi ta stanovanja namenjena upravičencem do mestnih neprofitnih stanovanj.

Napovedala je, da bodo po pridobitvi uporabnega dovoljenja začeli v nekaj dneh postopoma predajati stanovanja bodočim najemnikom. Osnutke pogodb imajo že pripravljene, vendar bodo lahko bodoče najemnike povabili na podpis pogodbe šele, ko bodo imeli stanovanja v posesti. Pritrdila je tudi oceni, da bi lahko začeli stanovanja prvi uporabniki prejemati konec meseca.

Z deli končali v ponedeljek ponoči
Z deli za uporabno dovoljenje so podizvajalci sicer zaključili v ponedeljek zvečer, potem ko so v zadnjih treh tednih in po sestanku pri premierju Borutu Pahorju sklenili dogovor z Vegradom in Novo Ljubljansko banko – Vegrad je tako menda zagotovil gotovino za poplačilo, banka pa je zagotovila, da jim bo izdala izbrisne pobotnice za s hipotekami obremenjena stanovanja takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.