Slovenija
15 ogledov

Pregledala jo je le enkrat

Elektropodjetja so odvetniku Franciju Matozu zavrnila plačilo. Ta pravi, da zgod Žurnal24 main
Smrt deklice. Zdravnica ovadena zaradi malomarnega zdravljenja.

Dejstvo je, da smrt deklice ne sme ostati brez sodnega epiloga. Prepričan sem, da bo v nadaljevanju kazenskega postopka dokazana odgovornost. Ker pa s starši nismo želeli preživeti podobne izkušnje kot starši Bora Nekrepa, smo zadovoljni, da bo začel teči kazenski postopek, v katerem se bom trudil, da se zdravnici izreče tudi ukrep prepovedi opravljanja poklica,” pojasnjuje Franci Matoz, pooblaščenec staršev 16-mesečne deklice, ki je 1. aprila lani umrla v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Malomarno zdravljenje
Zdravnico, ki je deklico sprejela nekaj po 22. uri zaradi bruhanja, driske in povišane telesne temperature, so mariborski kriminalisti kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti. Zdravnico primarijko Olgo Krajnc in dve medicinski sestri je policiji prijavil Franci Matoz, ki zdravnici očita, da je pomanjkljivo zabeležila ocene kliničnega stanja in otroka ponoči na oddelku pregledala le enkrat, čeprav je imela deklica hude trebušne krče in je bruhala.

Pomanjkanje pediatrov
V UKC Maribor ovadbe zoper zdravnico, ki je, kot smo izvedeli, zelo izkušena pri zdravljenju dojenčkov s črevesnimi boleznimi, niso komentirali.
Sicer pa na mariborski kliniki za pediatrijo – ta je del UKC Maribor –, ki je leto končala s tremi milijoni evrov presežka, primanjkuje tako pediatrov kot medicinskih sester. Ponoči namrečna sprejemu in oddelkih, če izvzamemo intenzivni oddelek, dela le en pediater.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.