Slovenija
12 ogledov

Pregledi Stožic že potekajo

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da bi obisk stožiškega stadiona našim rep Žurnal24 main
Dokončanje del. Župan ne želi napovedati, ali bo mesto podaljšalo rok.

Ljubljana. “Ne vem še. Ni bilo nobene zahteve,” je na vprašanje, ali bo z Grepom podpisal aneks k pogodbi za podaljšanje roka za dokončanje Športnega parka Stožice, odgovoril ljubljanski župan Zoran Janković.

Po ponedeljkovem obisku gradbišča župan sicer še vedno računa na to, da bo Grep dela končal in pridobil uporabno dovoljenje za športno dvorano, stadion in pripadajočo infrastrukturo do 30. junija. Uroš Ogrin, direktor Grepa, je včeraj za Žurnal24 povedal, da so tehnične preglede že začeli, ali bodo zaprosili za podaljšanje roka za dokončanje del, pa se bodo odločili v roku enega tedna. “Za zdaj ne vidimo pravega razloga,” je dodal Ogrin. O 150-milijonskem kreditu, za katerega se še vedno ne ve, ali jim ga bo oziroma je konzorcij bank z NLB na čelu že odobril, pa “brez bank” ni želel govoriti.

Ker smo mediji večkrat opozorili, da se z delom ponoči in čez konec tedna ter pri pritiskih na podizvajalce pretirava, pa je župan Janković dejal, da se bo v primeru podpisa dopolnil k pogodbi o dokončanju del izgovoril na pisanje medijev.

Reprezentanti po srečo
Hkrati se je včeraj župan opravičil, ker slovenska nogometna reprezentanca pred odhodom v Južnoafriško republiko ne bo mogla opraviti trening tekme na stadionu, kamor jih je sam povabil. Je pa selektorju Matjažu Keku in predsedniku Nogometne zveze Slovenije Ivanu Simiču poslal vabilo, naj pridejo nogometaši pred odhodom na nov nogometni stadion na preizkus trave – za srečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.