Slovenija
16 ogledov

Pregon zaradi smrti delavca

celov%C5%A1ki dvori Žurnal24 main
Celovški dvori. Zagrožena kazen za ogrožanje varnosti je do osem let zapora.

Okrožni državni tožilec se odloča, ali bo zoper osebo, ki naj bi bila odgovorna za smrt delavca na gradbišču Celovških dvorov 10. decembra 2008, vložil obtožbo.

“Policijska uprava (PU)Ljubljana je maja lani na državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper eno odgovorno osebo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu,” je povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana, ki je vodila predkazenski postopek.

Ali je ta oseba iz Vegrada ali kakšnega drugega podjetja, nismo izvedeli, saj PU podatkov ne vodi tako, da bi bilo to razvidno, je dodal.

Katjuša Čeferin, okrožna državna tožilka in namestnica vodje Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani, je povedala, da so zahtevo za preiskavo vložili 12. novembra lani in je že končana.

Tožilec se bo po proučitvi zbranih dokazov odločil, ali bo v zadevi vložil obtožbo ali odstopil od pregona. Kazen za ogrožanje varnosti pri delu je od enega do osem let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.