Slovenija
6 ogledov

Pregrešno drag

Podjetje Seam, ki ima na Prešernovem trgu tudi gostinski lokal, prodaja malo mer Žurnal24 main
Peka kostanja se v Ljubljani začne v petek. Za merico bo treba odšteti med 2,5 in 3,5 evra.

''Kakšna bo cena kostanja, se bomo še odločili. Bo pa podobna kot lani, med 2,5 in tremi evri,'' pravi Mefadil Ljimani, direktor podjetja Zibo, ki je na razpisu za oddajo lokacij za prodajo kostanja in krompirja v najem dobilo mesti na Miklošičevi in Zaloški cesti.

Največ osem tisočakov
Mestna občina Ljubljana (MOL) je v prvem poskusu sicer oddala osem od 16 ponujenih lokacij, največ pa so iztržili za Cankarjevo nabrežje. Idaver Sulejmani je namreč ponudil slabih osem tisoč evrov, dobil pa je še lokaciji na Hribarjevem nabrežju ter pred Halo Tivoli. Neoddana mesta bo MOL poskusila oddati še enkrat.

Huda konkurenca
Mefadil Ljimani, ki bo v Mostah in na Miklošičevi cesti prodajal le kostanj, bo za obe lokaciji plačal skupaj slabih 1.300 evrov. Kostanj prodaja že 20 let, dohodek pa je odvisen predvsem od vremena. ''Lokaciji sta slabi. Izbrali smo ju, ker so cene za boljše previsoke,'' razloži. Poleg tega pravi, da težko konkurirajo drugim prodajalcem, ki na razpisih ponujajo še bistveno višje najemnine od razpisanih.

Najemniki mestnih lokacij bodo kostanj in krompir lahko začeli prodajati v petek. Tisti, ki so prostor najeli od Ljubljanskih parkirišč in tržnice, pa ga že prodajajo. Včeraj je bilo kostanj mogoče kupiti tudi pred Cityparkom, in sicer malo za dva evra, veliko merico pa za tri evre. Sicer pa najemniki ne določajo le cene, ampak tudi kakšen bo delovni čas zelenih prodajnih utic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.