Slovenija
23 ogledov

"Prehitevali kar po desni"

Metka Zorc Suzana Kos
Farsa. Člani sveta izolske bolnišnice odločali o razpisu, ki je bil že objavljen.

Člani izolske bolnišnice so na petkovi dopisni seji odločali o predlogu javnega razpisa za oddajo bolnišničnih prostorov. Smešno pri tem pa je, da je bil razpis, medtem ko so člani sveta še sporočali svojo (ne)podporo, v uradnem listu že objavljen. V uredništvu glasila sicer besedila pričakujejo najmanj pet dni pred objavo.

K podpori razpisu za nadaljnjo oddajo prostorov, tokrat za eno leto, je člane sveta pisno pozvala tudi predsednica sveta bolnišnice Janja Pavšič. "Korespondenčna seja je bila sklicana zato, da svet zavoda odobri javni razpis," priznava Pavšičeva in dodaja, da ni bilo bojazni, da svet odobritve ne bi dal. "Če bi se pa to iz kakršnegakoli razloga zgodilo, je v razpisu predvidena možnost, da se lahko postopek kadarkoli ustavi," pojasnjuje.

Protizakonito?

"Če je odločitev o razpisu v pristojnosti sveta bolnišnice, je zadeva seveda protizakonita in so z objavo v uradnem listu prehitevali kar po desni," komentira pravni strokovnjak, ki ne želi biti imenovan.

Bolnišnica oddaja operacijsko dvorano, dve ambulanti ter med drugim oddelek skupaj z 19 bolniškimi posteljami in pripadajoče prostore, kot so stranišča, v skupni izmeri 612 kvadratnih metrov, poleg tega pa v souporabo daje skupne prostore v operacijskem bloku. Prostore ima od leta 2003 v najemu zasebni medicinski center Medicor. "Prostore smo na lastne stroške prenovili, prav tako je naša oprema, ki je po moji oceni vredna osem milijonov evrov, najemnina 23 evrov na kvadratni meter pa vsekakor ni nizka. Povem naj tudi, da svoje obveznosti do bolnišnice v celoti poravnavamo redno, prav tako pri obravnavi bolnikom iz te ustanove dajemo prednost," poudarja Metka Zorc, direktorica Medicorja.

"Sodelovanje z njimi je bolnikom z Obale omogočilo dostopnost vrhunskega zdravljenja bolezni srca in ožilja," pa dodaja direktor izolske bolnišnice Jani Dernič. Skupna izklicna cena najemnine izolskih bolnišničnih prostorov brez DDV je dobrih 15 tisoč evrov na mesec.

Komentarjev 1
  • dorothea 16:47 22.januar 2013.

    Ali dotični sploh ve kaj je to vrhunsko zdravljenje in ali ima družba Medicor res take strokovnjake za "vrhunsko zdravljenje"?