Slovenija
731 ogledov

Prehitevanje po odstavnem pasu, 234 km/h, vožnja brez vozniške ...

Avtocestna policija radar merjenje hitrosti varnostna razdalja
1/2
Anže Petkovšek
Ljubljanski prometni policisti so minuli vikend v območju zastojev zaradi del na avtocesti skrbeli za ustvarjanje reševalnega pasu in ukrepali zoper kršitelje. Zaznali so 20 kršitev prehitevanja po odstavnem pasu ter šest kršitev neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnega telefona med vožnjo, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Poleg tega so zaznali dve kršitvi prekoračitve hitrosti tovornih vozil, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli motorno vozilo. Zoper vse kršitelje vodijo postopek o prekršku.

V okviru nadzora prometa so za konec tedna policisti ustavili tudi voznika, ki sta bistveno prekoračila dovoljeno hitrost vožnje na avtocesti. Prvemu so s sistemom provida pri omejitvi 130 kilometrov na uro izmerili hitrost 234 kilometrov na uro, drugemu pa 198 kilometrov na uro. Zoper oba voznika vodijo postopek o prekršku, v prvem primeru so izrekli globo 1200 evrov in devet kazenskih točk, v drugem pa 400 evrov in pet kazenskih točk, so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti bodo v času zastojev nadaljevali takšne nadzore, so napovedali. Vse udeležence pozivajo, naj v zastojih ustvarijo reševalni pas in naj upoštevajo cestnoprometne predpise.

"Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste lahko pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, povzročajo dodatne zastoje. Prav tako je pomembno, da vsi upoštevate omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena oziroma prekoračena hitrost še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami," so pozvali.

Komentarjev 5
  • Idioti 16:52 10.oktober 2023.

    Denarna kazen bi morala biti 20% vrednosti avtomobila in trenutno prenehanje voz. dovoljenja .

  • rafo 13:24 10.oktober 2023.

    da bi se kaj izboljšalo bi bilo treba za take in podobne trajno odvzeti vozniško in vozilo ,osebo pa obvezno v zapor za pet let brez pomilostitve ,drugače ne bo sprememb ,ker barabe razumejo samo jezik sile

  • Avatar Leon
    Leon 12:54 10.oktober 2023.

    Kazni so nesorazmerne ! Kazen za varnostni pas ni primerljiv z nobeno drugo kaznijo glede ogrožanja prometa.