Slovenija
13 ogledov

Preiskava na Geoplinu

Geoplin je nabavno ceno zemeljskega plina s 1. januarjem letos povečal za 15,3 o Žurnal24 main
Agencija za varstvo konkurence pod drobnogled vzela Geoplin.

Javna agencija za varstvo konkurence je po poročanju TV Slovenija danes zapečatila prostore podjetja Geoplin v Ljubljani in opravila nenapovedano preiskavo. V Geoplinu so preiskavo potrdili, drugih informacij pa niso podali.

"Glede preiskave Javne agencije RS za varstvo konkurence vam lahko potrdimo, da preiskava v družbi Geoplin poteka. Dokler preiskava ne bo končana, vam zaradi zahtev vodje preiskave ne moremo dajati nobenih drugih informacij," so popoldne sporočili iz Geoplina.

Po poročanju TV Slovenija je agencija za varstvo konkurence v preiskavi ugotavljala, ali je Geoplin kršil zakon o preprečevanju omejevanja konkurence, torej, ali je zlorabil prevladujoč položaj na trgu. To pa med drugim pomeni določanje nepoštenih cen, uporabo neenakih pogojev za primerljive posle z drugimi sopogodbeniki ali zahtevo, da se za sklepanje pogodb sprejmejo dodatne obveznosti.

Geoplin je največji trgovec z zemeljskim plinom v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.