Slovenija
354 ogledov

Preiskava Poravnave

Nenad Djukić (v sredini) in Rok Snežič se skupaj veliko pojavljata na družabnih Žurnal24 main
Akcija kriminalistov.
Nacionalni preiskovalni urad je šel tokrat nad Snežiča in Đukiča ter z njima povezani podjetji.
Zaradi nakupa plovil?

Preiskava. Mlajša podjetnika sta znana kot ustanovitelja in nekdanja direktorja podjetja Poravnava, d. o. o., ki sta ga prodala leta 2008. Ustanovljeno je bilo po ameriškem vzoru. Iz podjetja Poravnava, ki ima sedež v Ljubljani, so včeraj zanikali kakršnokoli povezavo z osumljenima: “Po informacijah, ki jih imamo od Snežiča in Đukiča (oba sta na prostosti), je preiskava nastala zaradi nakupa dveh plovil, ki pa v nobeni fazi nimata nikakršne povezave z našim podjetjem.

Lahko potrdim, da je pri mojem klientu potekala hišna preiskava. Odnesli so škatlo papirjev, ki jih bodo preiskali,” je pojasnila Maja Praviček, zagovornica Roka Snežiča. Velika kriminalistična akcija, ki jo je te dni po več slovenskih mestih vodil Nacionalni preiskovalni urad (NPU), naj bi preiskala prav nekdanja ustanovitelja Poravnave, d. o. o., Roka Snežiča in Nenada Đukiča.

Tanja Vivoda Radilovič, Đukičeva odvetnica, je hišno preiskavo pri svojem klientu potrdila: “V sredo so obiskali mojega varovanca. Pridržan ni bil, več pa ne morem povedati, ker tako želi gospod Đukič.

Obsežnejša akcija
V sklopu kriminalistične preiskave s področja gospodarske kriminalitete (zatajitev finančnih obveznosti) je bilo včeraj na območjih policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje, Krško in Koper na podlagi odredb preiskovalnega sodnika izvedenih več hišnih preiskav,” je pojasnil Drago Menegalija z Generalne policijske uprave Ljubljana.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi na območju Krškega kriminalisti opravili eno hišno preiskavo, in sicer pri občanu v Leskovcu pri Krškem; šlo naj bi za ponarejevanje izvršb. Poleg Snežiča, Đukiča in ene osebe z Dolenjskega so preiskovalci na domu obiskali še vsaj pet podjetnikov. Med njimi naj bi bila tudi Nataša Špes, direktorica Nove Poravnave, d. o. o., iz Maribora.

“Ta mali so včasih drzni”

5 let zapora ali manj je zagroženo za utajo finančnih obveznosti večje vrednosti.

Roka Snežiča smo včeraj večkrat poklicali na mobilni telefon, vendar na klice ni odgovarjal. Njegov stric Rado Snežič, ki se je oglasil s Floride, je za Žurnal24 pojasnil: “Vse, kar vem, je to, kar ste poročali po medijih. Vem pa, da so ‘ta mali’ včasih prehitri in drzni, lahko bi se komu usedli v želodec. Tudi sam sem imel veliko pripomb o njihovem pojavljanju v javnosti.

Ocenjujem, da ta zasežena dokumentacija ne dokazuje utemeljenega suma kateregakoli kaznivega dejanja. Odredba za preiskavo je bila kar obsežna,” pa je dejala pravnica Pravičkova in pojasnila, da so očitana kazniva dejanja še po starem kazenskem zakoniku, kar nakazuje, da naj bi bila storjena še pred novembrom 2008 in da Rok Snežič ni bil pridržan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.