Slovenija
15 ogledov

Preiskava suma korupcije

1/9
Policija naj bi zaradi suma podkupovanja delegatov na včerajšnji skupščini študentske organizacije priprla eno osebo.

Po naših informacijah gre za člana Študentske organizacije Ljubljana Ž. M. Kot je znano, ta ostro nasprotuje spremembi študentske ustave, ki so jo študenti potrdili na včerajšnji skupščini.

Ž. M. naj bi poskušal podkupiti delegate, da bi glasovali proti spremembi ustave.

V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij z včerajšnje skupščine.

Na PU Ljubljana so za zurnal24.si potrdili, da Policijska uprava Ljubljana opravlja preiskovalna dejanja v zvezi s sumom storjenih korupcijskih kaznivih dejanj.

"Ker aktivnosti policije še potekajo in zaradi zavarovanja samega predkazenskega postopka, vam več informacij ta trenutek ne moremo posredovati," so še sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Domnevnega osumljenca smo poskušali poklicati po telefonu, vendar se je oglasil telefonski odzivnik.

Za komentar smo poklicali še odvetnika ŠOUL Blaža Žibreta, ki nam je dejal le, da z zadevo ni seznanjen ter da tako ali tako ni pristojen za dajanje izjav. Predsednik ŠOUL Jernej Štromajer pa se na naše telefonske klice ne odziva.

So pa iz ŠOU v Ljubljani v sporočilu za javnost zapisali, da gre za samovoljno in samoiniciativno delovanje posameznika, če navedene obtožbe držijo.

"ŠOU v Ljubljani se včerajšnje skupščine ŠOS ni udeležil, ker je bil njen sklic nezakonit. Organizacija je že pred potekom skupščine pričela z uporabo vseh pravnih sredstev, da ljubljanskim študentom zagotovi enakopravno in demokratično predstavništvo v ŠOS,'' so še zapisali v sporočilu za javnost.

Katja Šoba, predsednica Šosa, z dogodkom prav tako ni bila uradno seznanjena, zato ga ni želela komentirati.

Spomnimo. Včeraj je skupščina Študentske organizacije Slovenije sprejela vse predlagane spremembe in tako dosegla spremembe ustave. Spremembe pomenijo tudi manjšo količino dodeljenega denarja ŠOUL, ki bo tako izgubila približno 2 milijona evrov (kar je za tretjino manj, kot je ŠOUL lani prejel iz naslova koncesijskih dajatev). Predstavniki ŠOUL zaradi izbrisa pred manj kot 15 meseci niso imeli pravice glasovanja.

Ekspres ustava
Začasni vršilec dolžnosti generalnega sekretarja Študentske organizacije Slovenije (Šos) je od včeraj Elvis Cvikl.

Predsedstvo pod vodstvom Katje Šoba je namreč tak sklep lahko sprejelo, saj je včeraj že veljala v sredo sprejeta prenovljena študentska ustava.

V uradnem listu je še ni
Čeprav je v predlogu sprememb ustave sprva pisalo, da te začnejo veljati osmi dan po sprejetju, so poslancem ob prihodu na skupščino predstavili nov skupek sprememb, v katerem se ta člen črta.

V zadnji različici, ki so jo poslanci prejeli šele na dan skupščine, je torej pisalo, da “akt začne veljati dan po sprejetju”. Študentska ustava tako včeraj še ni bila objavljena v uradnem listu, prav tako je bila na spletni strani Šosa stara različica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.