Slovenija
28 ogledov

Preiskujejo tudi tožilci

Komisija Jureta Jankovića sumi storitve krive izpovedbe pred sodiščem in uporabe Žurnal24 main
Preiskava. Posle z zemljišči preiskuje skupina za pregon organiziranega kriminala.

“Potrdimo lahko, da poteka predkazenski postopek,” je Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi, odgovoril na vprašanje, ali preiskujejo ciprsko podjetje Disonco, katerega lastnik naj bi bil Jure Janković. Preiskavo ozadij nakupa več hektarjev nezazidljivih zemljišč v Ljubljani, ki so z novim prostorskim načrtom Mestne občine Ljubljana postala zazidljiva in tako bistveno dražja, usmerja skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvu.

Več informacij ne dajo
Kaj natančno preiskujejo in ali je vanje vključen Jure Janković, na policiji niso povedali: “Zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka več informacij o preiskavi ne moremo posredovati.”

Spomnimo, da je TV Slovenija poročala, da je oziroma je bil Jure Janković lastnik ciprskega podjetja, ki je delni lastnik Tabie. Ta pa ima v lasti sedem hektarjev zemljišč v Podutiku, od tega sta dva s spremembo prostorskega načrta pod taktirko Juretovega očeta in ljubljanskega župana Zorana Jankovića postala zazidljiva. Ali je lastnik podjetja in koliko zemljišč ima v lasti, ki so po novem zazidljiva, smo želeli vprašati tudi Jureta Jankovića, a na telefonske klice ni odgovarjal. Mediji so prejšnji teden tudi objavili dokument, ki naj bi dokazoval, da je lastnik ciprskega podjetja, ker je bila na njem številka njegove osebne izkaznice.

Na zaslišanju pri preiskovalni komisiji, ki se ukvarja z gradbenimi posli, pa je Matija Šešok izjavil, da je lastnik ciprskega podjetja Janez Kraševec. Ta je to potrdil, a dejal, da je lastnik podjetja Disconto investments in ne Disonco investments, kot je sporno podjetje, registrirano na Cipru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.