Slovenija
14 ogledov

Preiskujejo več sumov

Jure Janković Peter Čeferin Anže Petkovšek
Policija uradno ni potrdila, da je avgusta lani pri Jankovićevih želela opraviti hišno preiskavo.

Neuradni viri blizu policijskim vrstam delno pritrjujejo petkovemu pričanju Antona Urbasa, v katerem je govoril o načrtovanih hišnih preiskavah pri družini Zorana Jankovića.

“Tako kot pri vsaki preiskavi je bila tudi tu predvidena hišna preiskava. A takrat ni bila izvedena iz povsem drugih razlogov in odločitev posameznikov, ki preiskavo vodijo, ne pa zato, ker priča Urbas ne bi želel tuji policiji posredovati podatkov o denarnih tokovih ciprskega podjetja, kar sam trdi,” razlagajo viri.

Policija ni potrdila, da bi avgusta lani res nameravala pri Jankovićevih iskati dokaze o domnevno nezakoniti prodaji več hektarjev zemljišč na obrobju Ljubljane.

Ta naj bi imel v lasti Jure Janković prek podjetja Disonco Investments na Cipru. Te posle so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada pred časom res začeli preiskovati skupaj s tožilci za pregon organiziranega kriminala. “Preverjajo se različni sumi nepravilnosti,” pravijo na policiji.

Komentarjev 2
  • nostradamus 18:40 19.december 2011.

    vsak od nas navadnih smrtnikov bi se ze zdavnaj znasel v kolesju DURSA in PRAVOSODJA in bi ze zagotovo razni hojsi trkali in rubili navadnim smrtnikom tukaj pa se dobesedno delajo norca iz pravne drzave seveda z pomocjo raznih ceferinov ...prikaži več in elitnezev in to naj bi bil novi mandatar pravna drzava za koga se vprasam???

  • mirko 11:57 19.december 2011.

    Sedaj bodo te preiskave proti družini Janković poniknile kot ponikalnica na krasu. Vzrok za to je: rezultat volitev, klientalizem in mreženje elit v sloveniji (v Ljubljani).