Slovenija
86 ogledov

Preiskusili so jo s cementom

Po letu 2007, ko je Mestna občina Maribor Kranjcu podelila koncesijo za plovbo p Žurnal24 main
Dravska vila. Plovno dovoljenje imajo. Med prazniki bo že odprta za obiskovalce, ali pa bo zaplula, pa še ni znano.

“Danes premierno odpiramo vrata naše Dravske vile za vse Mariborčane. Popoldne si jo bodo lahko ogledali in na njej tudi posedeli,” pravi Marjan Krajnc, lastnik agencije Don Travel.

Dovoljenje za eno leto
Potem ko je bila famozna ladjica od konca lanskega leta privezana na Dravi na Lentu, saj še ni imela vseh potrebnih dovoljenj za plovbo, tudi včeraj še ni bilo znano, ali bo konec tega tedna že zaplula po Dravi. “Nismo se še odločili – pustimo se presenetiti,” pojasnjuje Aleksandar Jovanović, projektni direktor v Študentskem servisu Maribor. Omenjena družba je lastnik ladje in ima pod okriljem tudi omenjeno agencijo. Upravna enota Maribor je že prejšnji petek katamaran vpisala v vpisnik čolnov: “Lastniku čolna so izdali vpisni list za čoln z označbo MB-26, in sicer z dovoljenjem za plovbo do 28. marca 2011. To je čas naslednjega rednega pregleda čolna. Dovoljeno območje plovbe je po celinskih vodah – po reki Dravi na območju Maribora,” pojasnjuje Željko Vogrin, načelnik mariborske upravne enote.

Prestala vse teste
Brane Vidovič, ki je za podjetje Bureau Veritas opravil tehnični pregled ladje, je za Žurnal razložil, da je testiranje potekalo marca: “Dravska vila je prestala vse naše teste. Obremenitev smo testirali tako z ljudmi kot vrečami cementa.” Dodaja, da bo lastnik pri izplutju ladje moral paziti na pretok reke Drave in se ravnati po njem.

Pol ceneje
Cene vožnje za kratek izlet pristojni včeraj še niso želeli razkriti. “Po Sloveniji sem opravil preglede cen podobnih ladijskih prevozov in lahko trdim, da bo pri nas vožnja približno pol cenejša. Če je na Bledu deset evrov, bo pri nas torej okoli pet,” še dodaja Jovanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.