Slovenija
21 ogledov

Prej bi se izselili kot kupili avto

Anketa o loteriji. Žurnal24 main
Kaj bi naredili s tremi milijoni evrov, če bi jih zvečer zadeli na loteriji? Sodeč po naši anketi bi največ bralcev denar vložilo v finančne naložbe.

Polovica sodelujočih v anketi zurnala24.si bi, če bi zvečer zadela sedmico, denar vložila na banko ali pa bi se odločila za kakšno drugo finančno naložbo. Sedemindvajset odstotkov anketiranih bi se izselilo iz države, osem odstotkov sodelujočih pa bi se odpravilo na luksuzno potovanje. Pri tem pa je zanimivo to, da bi si samo osem odstotkov sodelujočih najprej privoščilo dober avtomobil.

V anketi je sicer sodelovalo sto bralcev portala.

Denar na banko in živite od obresti

Danes zvečer bo žrebanje rekordne sedmice, vredne tri milijone in 350 tisoč evrov. Po odbitku davka bodo dobitniku, če bo le en, nakazali 2,85 milijona evrov.

Dobitnik bi lahko denar denimo vezal in iztržil štiriodstotne obresti, pri čemer bi po plačilu dohodnine na obresti vsak mesec dobil 7.610 evrov obresti, ali pa bi si privoščil dva bugatti veyrona, najhitrejša avtomobila na svetu. Srečni dobitnik bi se lahko z družbo Virgin Galactic 18-krat odpeljal na izlet v vesolje.

Možnih dva tisoč sedmic

Podatka, kolikokrat je bila vplačana najpogostejša kombinacija, na Loteriji Slovenije nimajo. Ob zadnjem rekordu leta 2005 pa je zaporedje številk od ena do sedem vplačalo približno dva tisoč ljudi; predvidevajo, da je podobno tudi zdaj.

Zaradi navala na spletno stran loterije se občasno pojavljajo manjše težave z vplačili prek e-portala. Povečan obisk je posebno pred koncem sprejemanja vplačil med 17. in 18. uro ob sredah in nedeljah ter takoj po žrebanju in nakazilu dobitkov.

Komentarjev 1
  • jaki 16:48 18.januar 2012.

    denar na banko? Po možnosti naj bo to NLB,fak!