Slovenija
23 ogledov

Prej izjema kot pravilo

Za tiste, ki so letos izgubili delo, bo božičnica morda že prehrambni paket Rdeč Žurnal24 main
Delodajalci različno radodarni, najvišja bo 900 evrov bruto.
Božičnica, poračun malic ali potnih stroškov, denarni prejemek ali stimulacija, čisto vseeno je, kako se imenuje, glavno je, da je.
Srečko Čater, sindikalist

“Vsem razen članom uprave je Božiček že nakazal 537 evrov neto,” je o izplačilu letošnjih božičnic povedala Nikolaja Podgoršek Selič, tehnična direktorica Cinkarne Celje. “Zaposlenim bomo tudi letos izplačali dodaten prejemek,” je dejala Anja Marjetič iz Tuša, Jure Štruc iz Pivovarne Laško pa: “Lani je božičnica znašala 800 evrov bruto, če bo, bo letos podobna.” V torek bodo poračun za prehrano, v povprečju 250 evrov neto, prejeli tudi zaposleni v Gorenju. “Zneski bodo različni, odvisno od števila delovnih dni zaposlenega in četrtega obroka regresa za letni dopust,” je pojasnila Elizabeta Biluš iz Gorenja.

Nekateri tudi v bonih
Največ, in sicer 900 evrov bruto, bodo izplačali v Termoelektrarni Šoštanj in Premogovniku Velenje. “O izplačilu se še odločajo v štorskih Steelu in Valjih ter šentjurskem Tegometallu, v zreškem Uniorju pa bodo zaposleni dobili 120 evrov v bonih,” je povedal sindikalist Mirko Hirci. Ponekod bodo izplačila vezana na število delovnih dni. Tako bodo v preboldskem Sapsu in Mlekarni Celeia delavci dobili od 30 do 360 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.