Slovenija
59 ogledov

Prek PayPala, eBaya in Amazona še ni mogoče

kartice, plačilne kartice Boštjan Tacol
SKB. Z novimi karticami ni mogoče plačevati, kjer ne zahtevajo gesla.

“Na SKB banki so rekli, da so nam kartico maestro zamenjali z viso debit zato, da bomo lahko z njo plačevali prek spleta. No, jaz jo imam in ne morem plačevati prek spleta, ker niso dogovorjeni ne s PayPalom ne z nekaterimi spletnimi stranmi; s katerimi vse niso, mi na banki niso znali povedati,” je potožila bralka.

Na banki so odgovorili, da je mogoče z novimi karticami opraviti spletne nakupe, kjer je zahtevano geslo CVV2 (trimestno geslo, ki je zapisano na zadnji strani kartice). S tem so želeli zagotoviti večjo varnost in zmanjšati možnost morebitnih zlorab pri uporabi kartic za spletne nakupe, je pojasnila Margareta Reberšak, direktorica sektorja marketing – produkti in procesi.

Od avgusta brez gesla

“Nekateri spletni posredniki (na primer PayPal in Google Wallet) oziroma spletne strani (na primer Booking.com, eBay in Amazon) ob posameznem plačilu gesla CVV2 ne zahtevajo, zato so ta spletna plačila samodejno zavrnjena,” je povedala Reberšakova in dodala, da bo banka z uvedbo dodatnih varnostnih mehanizmov (3D Secure) strankam omogočala tudi varno plačevanje prek vseh spletnih ponudnikov, predvidoma od avgusta.

Spomnimo, da smo že pisali o primerih bralcev, ko z novo kartico visa debit niso mogli plačati v gostilni, trgovini in na urbanomatu v Ljubljani. Takrat so z SKB odgovorili, da vise ne sprejemajo le v izjemnih primerih, da gre za najbolj razširjene kartice na svetu in je zato po njihovem mnenju v interesu vsakega trgovca in restavracije, da omogoči plačilo z njimi, sicer pa lahko stranke dvignejo denar na bankomatih, saj jih v Sloveniji viso sprejema okoli 90 odstotkov.

Komentarjev 5
  • vladek 06:47 14.julij 2013.

    dokler ti opankarji gospodarjijo v lepi Sloveniji po šlo tako.pa spet im dajte glas na volitvah

  • mph 22:40 13.julij 2013.

    Res katastrofa, kot sta napisala sicer frnazzi in erikkk, ni kaj dosti dodati.

  • Srecko Sebjanic 21:47 13.julij 2013.

    " sicer pa lahko stranke dvignejo denar na bankomatih2": in z tem plačajo masno provizijo dviga z VISO . Mater spet bi radi služili na naših ramenih!