Slovenija
11997 ogledov

Prek Wolta naročil izdelek za 1800 evrov

wolt Saša Despot
Slovenci so v zadnjem letu prek Wolta naročili 37.921 različnih izdelkov. Najdražji nakup je bil vreden 1800 evrov.

Po podatkih Wolta so Slovenci v zadnjem letu naročali tako izdelke iz restavracij kot iz trgovin. Pri naročilih iz segmenta živil Wolt zaznava tudi razlike po mestih; ponekod ljudje najpogosteje naročajo kruh, drugje banane, tortice, vino in šopke.

Po podatkih Wolta so denimo Mariborčani v zadnjem letu v segmentu živil najpogosteje naročili kruh, sledila sta čips in pivo. V Ljubljani so na prvem mestu po priljubljenosti banane, sledita kruh in mleko. V Mariboru se glede na ugotovitve Wolta proda 25 odstotkov več piva Laško kot Union, medtem ko se v Ljubljani proda 37 odstotkov več piva Union kot Laško.

V Kopru medtem najraje naročijo malvazijo, v Murski Soboti in na Ptuju mleko, v Novem mestu šopke, v Celju žemljice, v Velenju in Domžalah tortice, v Novi Gorici pivo in banane ter v Kranju energijske napitke.

Wolt dostava | Avtor: Profimedia Profimedia

Največ oddanih naročil izdelkov iz restavracij je med 11. in 14. uro, iz trgovin pa največ naročajo med 16. in 18. uro, torej ko ljudje zaključijo službo in se odpravijo domov. Iz trgovin uporabniki na Woltu največ naročajo ob torkih, četrtkih in sobotah.

Najdražji izdelek, ki ga je nekdo naročil prek Wolta, je bil telefon Samsung Galaxy Z Fold3 5G v vrednosti 1799,99 evra. To je tudi najdražji izdelek, ki ga uporabniki lahko najdejo na Woltovi platformi, so v sporočilu za javnost dodali v družbi.

Ugotavljajo tudi, da je prodaja veganskih izdelkov v zadnjem letu poskočila za 309 odstotkov. Najbolj sladkosnedni so medtem glede na podatke o Woltovih naročilih v Ljubljani in Kopru; v Ljubljani najraje naročajo tortice in krofe, v Kopru pa sladoled.

Naročanje izdelkov se sicer razlikuje tudi glede na letni čas. Zadnji deževni konec tedna so uporabniki naročali tudi dežnike in plinske jeklenke, ker se bliža noč čarovnic, pa se v košaricah uporabnikov že najdejo buče za izrezovanje. Pozimi bodo lahko na dom naročili tudi novoletne jelke.

Wolt, ki v Sloveniji deluje tretje leto, je sicer pred nekaj meseci v Mariboru odprl trgovino, namenjeno zgolj dostavi. Kmalu bo Wolt Market odprl tudi v Ljubljani, so še sporočili iz družbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar karjola
    karjola 17:08 09.oktober 2022.

    Bolano do konca. Narod je ratal len ko pes.