Slovenija
34 ogledov

"Prekašate marsikaterega poslanca"

Pri 49 letih se upokojuje. Zdaj namerava doktorirati. Naslov naloge že ima: Post Žurnal24 main
Nekdanji prvi mož kriminalistične policije Jevšek opozarja, da se pri policistih varčuje že 30 let. Gorenak Jevšku: Z današnjim govorom prekašate marsikaterega poslanca.

Aleksander Jevšek, bivši prvi mož kriminalistične policije, se je udeležil seje odbora za notranjo politiko, kamor sta bila vabljena tudi oba policijska sindikata, da se opravi pregled tega, zakaj prihaja do trenja med vlado in sindikati.

Jevšek je dejal, da ga moti to, da se je 30 let v policiji varčevalo, vsak novi minister in direktor policije, ki je prišel na oblast, pa je najprej opravil reorganizacijo policije.

Najboj ga moti to, da je minister na prvi tiskovni konferenci policiste in kriminaliste označil za glavne parazite v javnem sektorju – Gorenak je sicer kasneje večkrat zanikal, da bi to rekel – in da je treba skrbeti za varnost, ne pa varčevati na opremi.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je Jevšku dejal, da nikoli ni bil politik in je bil znan kot prvovrsten vrhunski strokovnjak in da danes s tem govorom, ki spominja na politično hujskanje, prekaša marsikaterega poslanca.

Minister je zagotovil, da bodo tekom današnjega dne ali najkasneje jutri sindikati dobili predloge novih koalicijskih pogodb. V teh bo samo spremenjeno število ur, ne bo pa nobenih sprememb pri materialnih pogojih za delo sindikata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.