Slovenija
613 ogledov

Prekinitev po dolgem premoru

Sedmerica je na zatožno klop sedla le za dobrih deset minut in zato z nasmeškom Žurnal24 main
Bombaš. Napadalec na kranjsko policijo se zagovarja tudi zaradi nasilništva.

Po štiriletni prekinitvi sojenja zaradi domnevno nasilnega izgreda in razdejanja šenčurskega lokala Antic Cafe so morali včeraj na zatožno klop kranjskega sodišča znova sesti Meti Plava, Miran Rahne, Uroš Kepic, Darko Jović, Damjan Bećkanović, Mladen Mišić in Stanko Radojević. Zadnjega so pred sodnico pripeljali iz ljubljanskih priporov, kjer je že dobro leto zaradi bombnega napada na kranjsko policijsko upravo. Konec marca je bil zaradi napada tudi obsojen na dve leti in pol zapora.

Ni se osebno opravičil
Sedmerica je na sodišče sicer prišla zaman, saj jim bodo začeli soditi predvidoma šele začetek septembra. "Moj zagovornik Matjaž Černe me je danes zjutraj pred obravnavo obvestil, da je zbolel in me prosil, naj vam sporočim, da ga ne bo na sodišče," je sodnici takoj ob vstopu v sodno dvorano pojasnil Darko Jović, ki pa se brez zagovornika ni želel zagovarjati.

Razbili tudi varnostnika
Mladeniči, sicer znanci iz Kranja, naj bi zadnjo majsko soboto leta 2006 v komaj tri dni delujočem lokalu Antic Cafe nepričakovano zamaskirani vstopili v lokal, metali stole, steklenice in kozarce ter tako povzročili za 300 tisoč nekdanjih tolarjev škode. Ob tem naj bi se s pestmi lotili tudi varnostnika v lokalu in enega od gostov, ki mu med izgredom ni uspelo pobegniti.

Sedmerici so začeli soditi že julija pred štirimi leti, nato pa je sojenje zastalo tudi zaradi menjave sodnice.

Ni bil navaden pretep
Lokal naj bi sicer razdejalo 11 storilcev, a štirje še vedno ostajajo neznani. Po zbranih dokazih pa naj bi bilo povsem jasno, da naj bi združba lokal napadla načrtno in najverjetneje zaradi izsiljevanja. Njihov nasilni pohod po lokalu so sicer posnele nadzorne kamere. Sodni izvedenec pa bo v nadaljevanju sojenja moral ugotavljati, ali so na posnetkih dejansko z oblačili zakriti obtoženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.