Slovenija
53 ogledov

"Prekleti, da imamo takšne talibanske politike"

Maša Kociper Boštjan Tacol
Odnos Lukšičeve in Jankovićeve stranke do fiskalnega pravila je Jože P. Damijan označil za "nedržavotvoren, pobalinski in talibanski".

"Poslanci SD in Pozitivne Slovenije nasprotujejo zapisu fiskalnega pravila v ustavo, češ da povsem zadostuje izvedbeni zakon. Načeloma to seveda drži. V normalnih državah. Kot je denimo Francija. Toda ne nujno v Sloveniji. Kajti že Pahorjeva vlada je imela fiskalno pravilo jasno zapisano v vladnih uredbah. Vendar je nato te uredbe, preden jih je prekršila, sproti spreminjala," v svojem blogu piše ekonomist Jože P. Damijan."

Delovanje Lukšičevih in Jankovićevih poslancev glede zapisa fiskalnega pravila v ustavo označi za talibansko. "Afganistanski talibani so bili znani po uničevanju spomenikov, po demontaži tovarn in električnih in telefonskih drogov in njihovi prodaji za staro železo ter po sovraštvu do ženske emancipacije. Šlo je za dejanja, porojena iz lastne intelektualne inferiornosti ter ideološkega fundamentalizma, ki je uničeval njihovo lastno materialno podstat," razloži P. Damijan.

Pri vprašanju vpisa v ustavo gre po njegovem mnenju predvsem za to, da se "slovenska politična elita poenoti glede enega izmed ključnih dejavnikov sedanjega trenutka" in da s signal predvsem finančnim trgom, da se Slovenija "najtrdneje" zavezuje k javnofinančni vzdržnosti na dolgi rok.

Poslanka Pozitivne Slovenije "intelektualno inferiorna"

Mašo Kociper iz Pozitivne Slovenije označi za "mladinko", ki je "stopila v stotisočkrat preveliko zgodbo za njene intelektualne sposobnosti". Njeno izjava, da je "politično zapenjanje, da bo fiskalno pravilo znižalo obrestne mere ali karkoli rešilo, je metanje peska v oči", in da videz, da se nismo sposobni poenotiti, "trgom daje občutek, da se ne strinjamo glede vsebine, kar pa ne drži", po njegovem kaže na njeno očitno "intelektualno inferiornost" ter "pobalinskost in talibanizem" poslanske skupine PS.

Izjava predsednika SD Igorja Lukšiča, da po vzoru Francije tudi pri nas ni potreben vpis pravila v ustavo, je po besedah P. Damijana "na podobni ravni" kot tista Maše Kociper.

Za "talibanizem" je sicer označil tudi lansko miniranje pokojninske reforme s strani Janševe SDS, "ki bi prav njej le pol leta kasneje olajšala vodenje zaostrenih javnih financ".

Komentarjev 51
  • bojovi 22:10 18.avgust 2012.

    Ti ne spadaš med niti med prve niti druge niti tretje.

  • Jojo 10:40 18.avgust 2012.

    Ja bravo Damjan . Sedaj bo pa veleum Mencinger poiskal odgovor o srebrnini

  • dd 10:14 18.avgust 2012.

    Maščevanje PS in Jankoviča, prav nima nobenih meja.