Slovenija
8 ogledov

Preklicane obravnave v sojenju Šrotu in Bavčarju

Igor Bavčar in Boško Šrot Žurnal24 main
Na ljubljanskem okrožnem sodišču bi se danes moralo nadaljevati sojenje nekdanjima predsednikoma uprav Pivovarne Laško in Istrabenza Bošku Šrotu in Igorju Bavčarju, vendar pa je bil narok preklican

Preklicana je tudi za torek sklicana obravnava, tako da naj bi se sojenje nadaljevalo v četrtek.

Sojenje sicer prehaja v sklepni del. Kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo delnic Istrabenza, sta poleg Boška Šrota in Igorja Bavčarja sicer obtožena še nekdanji predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski in nekdanji Istrabenzov svetovalec Kristjan Sušinski.

Spomnimo ...

Kazniva dejanja naj bi se zgodila leta 2007 ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško prodala najprej hčerinski družbi Plinfin (za 23 milijonov evrov), nato je pivovarna prodala Plinfin za vsega 7.500 evrov Sportini, ta pa 1. oktobra 2007 za 24,9 milijona Microtrustu v lasti Nastje Sušinskega. Istega dne je Microtrust prodal Istrabenzov paket Pom-Investu za 49,2 milijona in s tem zaslužil 24,3 milijona evrov.

Obtožnica zaradi domnevno spornega lastninjenja Pivovarne Laško, v katerem so bile pivovarna in njene hčerinske družbe domnevno oškodovane za 109 milijonov evrov, in trgovanja z delnicami Istrabenza je bila vložena avgusta lani.

Sodišče je nato na predlog tožilstva obstoječo obtožnico zoper sedmerico razdelilo na dva dela. Tako bodo obtoženim najprej sodili zaradi domnevno spornega trgovanja z delnicami Istrabenza, pozneje pa še zaradi menedžerskega prevzema Pivovarne Laško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.