Slovenija
17 ogledov

Prekmurci bodo rubili državo za pol milijona

slovenija 16.06.10, Mont Grad, gradbeno podjetje v stecaju, delavci, gradbisce, Anže Petkovšek
Ker so jim prepozno preklicali sklep o sofinanciranju z evropskimi sredstvi, bodo zdaj rubili državni proračun.

Občina Grad je že dobila tožbo proti državi na upravnem sodišču; ker imajo potrjeno tudi izvršbo, bodo zdaj sprožili tudi rubež državnega bančnega računa za 470 tisoč evrov.

Na dobljeno tožbo, kot je pojasnil župan Občine Grad Daniel Kalamar, ni več mogoča pritožba: "Sodišče je ugotovilo, da je država zamudila roke in da sklepa ne morejo preklicati, vendar zdaj država na vse načine zavlačuje." Občina Grad se je namreč prijavila na razpis za sredstva iz evropskega sklada za regionalni razvoj, in ko so dobili sklep o sofinanciranju, so začeli gradnjo vodovoda. Vendar so jim nato pristojni pred približno šestimi leti ta sklep po nekaj mesecih preklicali.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pojasnjujejo, da so po pregledu projektnih prijav ugotovili, da je "vsebina projekta predvidena tudi za sofinanciranje s strani Kohezijskega sklada". Ker dvojno financiranje ni mogoče, so jim izdali negativni sklep. Enako se je – prav tako za gradnjo vodovoda – zgodilo tudi občinama Šalovci in Veržej, a so v Veržeju od tožbe že odstopili. Občina Šalovci, ki bi morala za gradnjo vodovoda takrat dobiti dober milijon evrov, je tožbo vložila pozneje. V obeh občinah pojasnjujejo, da del vodovoda – za katerega so želeli denar iz evropskega sklada za regionalni razvoj in ga zdaj zahtevajo v projekt –, financiran iz kohezijskega sklada, ni vključen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.