Slovenija
2373 ogledov

Prekupčevalci v zapor

Kriminalisti so v preiskavah zasegli večjo količino droge, s katero bi ob uspešn Žurnal24 main
Mamilarska veriga Buli. Organizatorju združbe Čehiću 7 let zapora.

Maribor. Osmerica obtoženih sodelovanja v mamilarski verigi Buli, ki so jo kriminalisti pretrgali marca letos, je bila na mariborskem okrožnem sodišču spoznana za krive. Organizator prekupčevalske mreže, 44-letni Vlado Čehić, sicer najemnik lokala Buldog na Mlinski ulici, kjer naj bi bilo glavno prizorišče preprodaje drog, je dobil zaporno kazen sedem let, leto manj bo za zapahi preživel 25-letni Bojan Centa.

V posel, ki je trajal dobri dve leti, je bil vključen tudi njegov brat David Centa, ki bo v zaporu tri leta. Dve leti in pol bo presedel Elvis Softič, eno leto pa Irena Nikolič in Eldin Dulić. Darjan Aleksić in Klemen Krajnik sta bila obsojena na deset oziroma osem mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let.

Prepričali so jo prisluhi
Prodaja je bila dobro utečena, kar je bilo mogoče razbrati tudi iz mikrofonskih prisluhov. Upoštevali smo tudi predkaznovanost nekaterih obtoženih, prepovedana droga je bila tudi večkrat zasežena,” je v obrazložitvi sodbe dejala predsednica senata Vanja Verdel Kokol. “Nismo še rekli zadnje besede. Pritožili se bomo na višje sodišče, ki bo zakonitost in popolnost obtožnice ocenjevalo drugače, zlasti glede opisa domnevnega kaznivega dejanja organiziranja mreže,” je po izreku sodbe napovedal Bojan Lakožič, Čehićev odvetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.