Slovenija
11362 ogledov

Preluknjana zadnja desna guma je znak za alarm

Prazna pnevmatika in kit za popravilo Saša Despot Fotografija je simbolična.
Policija svetuje posebno pozornost.

"Danes (četrtek) ponoči je 60 letni državljan Romunije na avtocesti pri razcepu Gaberk menjaval preluknjano zadnjo desno pnevmatiko na svojem osebnem avtomobilu. Med menjavo je slišal ropot in opazil neznano osebo, ki se je oddaljevala od njegovega vozila, sedla v drugo vozilo in odpeljala stran," so sporočili s koprske policijske uprave. 

Kmalu je ugotovil, da je neznanec iz vozila ukradel kovček s trobento in torbico s 450 evri gotovine ter dokumenti. Kovček s trobento in torbico z dokumenti a brez denarja so policisti našli odvržene v bližini.

Oškodovanec je povedal, da je bil pred tem na počivališču avtoceste v Fernetičih, kjer je vozilo parkiral in odšel v prodajalno. V tem čau je neznani storilec preluknjal pnevmatiko.

"Luknjanje pnevmatik, predvsem zadnjih desnih, je način, katerega se poslužujejo storilci tatvin na avtocestah, saj voznik opazi, da je pnevmatika prazna šele po nekaj kilometrih vožnje, ko se nahaja na avtocesti, stran od počivališč ali parkirišč. V primeru, da opazite, da ima vaše vozilo prazno pnevmatiko, bodite posebno pazljivi. Pri izstopu iz vozila vzamite kontaktne ključe s seboj, vozilo pa zaklenite oz. torbe z denarjem vzemite s seboj ali pa jih imejte pod stalnim nadzorom," svetujejo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 16:21 05.julij 2018.

    Policaji imajo itak preveč dela s pisanjem položnic, kot pa z lovom na kriminalce!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:23 05.julij 2018.

    Še en razlog več za AC policijo,sej je tolk idiotov na AC,da se drek dela iz njih!!

  • Avatar karjola
    karjola 09:14 05.julij 2018.

    imej ob sebi pol metrsko cev za ravnanje računov....