Slovenija
34 ogledov

Premagal svetovnega prvaka

Za Darkove nove noge
1/9
Anže Petkovšek
Pahor in Darko Đurić v dvoboju na 50 metrov.

Bzen v ljubljanskem Tivoliju je ob dnevu invalidov gostil neobičajen plavalni dvoboj med predsednikom države Borutom Pahorjem in dvakratnim paraolimpijskim svetovnim prvakom v plavanju Darkom Đurićem. Dvoboj je dobil predsednik, ki pa je zmagovalni pokal po tekmi prepustil tekmecu.

Celotna akcija, katere pobudnik je Tone Fornezzi Tof, je namenjena zbiranju sredstev za nove proteze za trenutno najuspešnejšega športnika invalida Darka Đurića, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Montrealu osvojil dve zlati in eno srebrno medaljo.

"Moj nastop je poklon Darku, ki je velik navdih za vse nas, obenem je poklon vsem, ki želijo doseči svoje sanje," je ob tekmi dejal Pahor, ki je v bazen skočil prvič po dveh letih oziroma znanem zapletu in težavami z ušesom, a kljub temu pokazal zavidljivo formo. "Vesel sem, da imam priložnost biti ambasador športa invalidov v Sloveniji in da je tukaj predsednik, kar je dobra priložnost za popularizacijo," pa je med drugim menil Đurić.

"Imamo vsaj predsednika, ki dobro plava"

Akcijo so pospremili številni znani Slovenci. Starterka na tekmi je bila padalka Irena Avbelj, ki še okreva po hudi poškodbi. Med drugim so se v plavanju pomerile tudi različne slovenske lepotne kraljice - miss Slovenije Maja Cotič, miss universe Sara Savnik in miss earth Patricija Peklar. V moški konkurenci je eden od dvobojev potekal med mistrom Slovenije Juretom Ruganijem, mistrom universe Miho Dragašem in zimzelenim pevcem Vilijem Resnikom. Nastopili so tudi mladi plavalci iz Ljubljane in matičnega kluba Darka Đurića - Gorenjske banke Radovljice.

Na hudomušen način, ki ga spremlja že skozi vse ustvarjalno obdobje, je prireditev sklenil Tof: "Če se že država utaplja, imamo vsaj predsednika, ki dobro plava."

Komentarjev 5
  • Dani1971 13:20 04.december 2013.

    Samo takega, ki mu manjka skoraj vse, lahko vaš "predsednik" premaga

  • renemario 06:27 04.december 2013.

    OK...zakaj torej ni zaplaval samo z eno roko, ta naš predsednik. Darko bi ga zašil kot vajenca.

  • Trovlak 23:46 03.december 2013.

    Valda, da si mora dvigniti popularnost sedaj po odstopu vodilnih KPK-ja in, ko je 3/4 Slovencev spoznalo, da gre država zanesljivo po gobe in bomo delali samo še za megalomanske tajkune.