Slovenija
37 ogledov

Premagala odvetnika Matoza

“Svet se pač ne vrti okrog Francija Matoza, pa če bi si ta to še tako zelo želel Žurnal24 main
Okrožno sodišče. Presodilo, da je odškodninska tožba odvetnika proti RTV prazna.
Pritožbo sem že vložil, saj je sodba okrožnega sodišča nepopolna, neobrazložena in zmotna.
Franci Matoz, odvetnik

Koper. “Kot sem dejala že na sodišču, ima lahko odvetnik Franci Matoz sicer visoko mnenje o sebi, a ni tako pomemben, da bi ga vključevali v prispevke samo zato, da bi si dvigovali gledanost. S to sodbo je dobil tudi sporočilo, da se svet pač ne vrti okrog njega, pa če bi si to še tako zelo želel,” komentira Eugenija Carl, novinarka RTV in avtorica prispevka, zaradi katerega je odvetnik proti RTV vložil odškodninsko tožbo, težko 20 tisoč evrov.

Del sodbe izginil. Ugotovitev. Po objavi prispevka Carlove je koprsko okrožno sodišče nato tudi uradno sporočilo, da je sodnik, ki je že napisal sodbo v kazenski zadevi, ki jo je novinarka omenila v prispevku, ob vnovičnem branju opazil, da mu je iz že napisane sodbe zmanjkalo nekaj ključnih strani.

Ljubljansko okrožno sodišče jo je v celoti zavrnilo. Matoz, ki mora RTV povrniti tudi dobrih 2.100 evrov stroškov pravdnega postopka, pa se je pritožil.

Bil je prizadet
Spomnimo, Carlova je spomladi 2009 objavila prispevek, v katerem je povedala, da naj bi na koprskem okrožnem sodišču v enem od postopkov vdrli v računalniški sistem in popravili podatke. Šlo naj bi za kazensko zadevo, v kateri je bil kot odvetnik obtoženega vpleten tudi Franci Matoz.

Matoz je odškodninsko tožbo utemeljil, da je prispevek v njem vzbujal negativne občutke, jezo in žalost, prizadet pa da je bil tudi njegov osebni občutek vrednosti, namenoma naj bi ga tudi diskreditirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.