Slovenija
29 ogledov

Premalo časa in denarja

Letos so na Starem vrhu veliko vložili v vzdrževanje. Pred prihodnjo sezono so o Žurnal24 main
Stari vrh. Smučarska sezona se bo jutri končala z minusom.

Na smučišču Stari vrh bodo jutri končali letošnjo sezono. Končne ocene še nimajo, je pa jasno, da se po obisku niti z lansko ne bo mogla primerjati, kaj šele z najboljšimi.

Podobna predlanski
Številke
. Letos so našteli 95 smučarskih dni.
Do 1. marca so našteli 50 tisoč smučarjev.

Pavle Logar letošnjo sezono primerja s predlansko.

Dnevna spomladanska karta stane 20 evrov, poldnevna pa 15.

Prihodnja ni vprašljiva
“Tako je bilo kot povsod drugod. Pri nas ni bilo nič drugače. Ne najboljše,” sezono v grobem ocenjuje direktor Smučarsko-turističnega centra Stari vrh Pavle Logar. “Tam tam bomo. Po mojem mnenju bomo šli malo v minus,” dodaja o finančni plati in spomni, da so imeli letos veliko vlaganj v vzdrževanje. Pred prihodnjo sezono vseeno ohranja optimizem. “Ni vprašljiva,” zatrjuje.

Kriza, počitnice in čas
Logar za slabši obisk in sezono ne krivi vremena. “Glede na število smučarskih dni in kar precej lepega vremena je bilo smučarjev malo. Lani je bilo vreme slabše, ljudi pa več,” pravi. Morda bi bilo drugače, če bi namesto odjug zapadlo še več snega, razmišlja, vendar pa razloge išče drugje. “Morda je kriva gospodarska kriza, morda letošnje zimske počitnice,” pravi, še najbolj pa se mu zdi, da ljudje preprosto nimajo več časa in so se v spletu vseh okoliščin odločali za dejavnosti, ki bile so cenejše in bolj pri roki.

Sezona se bo končala jutri ob 15. uri. Razmišljali so, da bi jo končali že prej, pa so se odločili, da se velja od nje pošteno posloviti, pravi Logar. Ocenjuje, da so razmere za smuko na Starem vrhu še vedno dobre. “Imamo okrog pol metra snega. Smučišče je lepo urejeno, površina pa trda,” sklene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.