Slovenija
47 ogledov

Premalo denarja in sveč

Kazen za obratovanje brez uporabnega dovoljenja je od 1.500 do 30 tisoč evrov za Žurnal24 main
Predelava sveč. Finančne težave naj bi bile posledica spora z Interserohom.

Plastkom se dejansko spopada s finančnimi težavami, ki zadevajo predvsem dolgoročno likvidnost podjetja, nam je potrdil Zoran Dernovšek, predstavnik tega podjetja za predelovanje sveč. Prejšnji teden smo namreč pisali o njihovih finančnih težavah. Likvidnost podjetja naj bi po njegovih besedah ogrozil spor z Interserohom zaradi dobavljenih količin odpadnih nagrobnih sveč, ki so bistveno manjše od obljubljenih, cene predelave, za katero se je izkazalo, da je bila prenizka, in vmesnega sortiranja ter predelave odpadnih elektronskih sveč. “Glede na pogodbe nam Interseroh še vedno zadržuje del denarja, ki bi ga morali prejeti že v začetku leta, s čimer nam ogroža kratkoročno likvidnost, dogovori za rešitev težav pa še potekajo,” je razložil Dernovšek.

Uporabno dovoljenje
Na inšpektoratu za okolje in prostor so povedali, da je gradbena inšpekcija v postopku ugotovila, da je Plastkom predelavo začel pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja, zato so mu prepovedali uporabo objekta in uvedli tudi prekrškovni postopek. Dernovšek je pojasnil, da uporabnega dovoljenja še nimajo, opravili so že prvi tehnični pregled in odpravili pomanjkljivosti, za pridobitev uporabnega dovoljenja pa po ocenah potrebujejo še največ dva meseca: “Naš cilj je, da bi se predelava nadaljevala, s pridobitvijo dovoljenj pa bodo izpolnjeni pogoji, da lahko kandidiramo na razpisih za nepovratna sredstva, s katerimi bi lahko hitreje zaključili investicijo.” Glede težav s slabo kakovostjo pa v Plastkomu dodajajo, da je šlo za začetne težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.