Slovenija
18 ogledov

"Premalo napada vlado"

Zdenko Pavček. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Zdenko Pavček je na seji upravnega odbora zbornice podal pisno odstopno izjavo. To je storil zaradi osebnih razlogov.

Kot je na seji pojasnil Pavček, jo je podal predsedniku skupščine GZS Urošu Slavincu.

K odstopu so sicer Pavčka v teh dneh pisno pozvali tudi v upravnem odboru Združenja kemijske industrije pri GZS, vendar Pavček pravi, da to ni bil razlog za njegov odstop, saj je sam že pred tem razmišljal o odstopu.

"Svoj odstop imam spisan na petih straneh in ga bom dal skupščini. Bilo bi nekorektno, če bi razloge za svoj odstop pojasnjeval v javnosti, medtem ko jih organ, ki me je imenoval, ne pozna," je poudaril Pavček.

Zatrdil je še, da gre pri informacijah, da podjetja iz skupine Viator&Vektor ne plačujejo članarine GZS, za manipulacijo. "Danes sem na upravnem odboru sam odprl problematiko neplačevanja članarin, saj želim o tem govoriti odkrito," je zatrdil.

Viator&Vektor ima nekaj tisoč evrov neporavnanih obveznosti do GZS iz naslova plačevanja članarine, a Pavček opozarja, da so obveznosti nekaterih drugih podjetij bistveno večje. Po njegovih besedah bo seznam o neplačnikih prišel tudi v javnost.

Pavček je tudi poudaril, da na položaju predsednika GZS ni nihče popolnoma všečen. "Name so leteli očitki, da premalo napadam vlado. Sam lahko rečem, da sem z vlado korektno komuniciral, kar pa marsikomu ni bilo všeč," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.