Slovenija
39 ogledov

Premalo stanovanj

Občina je v sodelovanju s Stanovanjskim skladom RS letos na Sotočju razdelila 89 Žurnal24 main
Kranj. Na novi prednostni listi za neprofitna stanovanja več sto prosilcev, fond pa prazen.

Stanovanja. Nova prednostna lista upravičencev do občinskih neprofitnih stanovanj v Kranju bo oblikovana predvidoma do oktobra. Veljati naj bi začela do konca leta, že zdaj pa je jasno, da bo povpraševanje krepko preseglo ponudbo.

Petsto prijav
Na spomladanski razpis je prispelo okrog 500 prošenj, neprofitnih stanovanj pa v Kranju pa trenutno skorajda ni na voljo. Kljub temu se zdi občinski upravi oblikovanje nove prednostne liste nujno. “Potrebuje osvežitev. Veljavna je zastarela, saj smo 70 odstotkov vlog z nje že rešili,” je pojasnila vodja občinskega oddelka za splošne zadeve Tatjana Hudobivnik. “Medtem na občinska vrata trkajo novi prosilci, ki živijo v težkih razmerah,” je dodala.

Trideset na leto
Občinska uprava ravno te dni zaključuje razdelitev neprofitnih stanovanj na sotočju Save in Kokre. Deli jih po še stari prednostni listi, Hudobivnikova pa predvideva, da bo tudi nova zato na koncu nekoliko krajša. Pritisk na razpoložljiva stanovanja bo kljub temu še vedno velik, pri čemer pa Hudobovnikova ocenjuje, da bi se lahko na leto sprostilo največ do 30 stanovanj, pa še to na račun deložacij in prostovoljnih izselitev. Novogradnje se v tem trenutku ne obetajo, pravi.

Preverite tudi profitna
Hudobivnikova prosilcem svetuje, naj bodo pozorni tudi na možnost najema profitnih stanovanj. Fond je trenutno sicer prav tako prazen, občina je ravno prejšnji teden oddala dve, je pa Hudobivnikova opozorila, da se najemnina bistveno ne razlikuje od neprofitne. Izklicna cena je le deset odstotkov višja, pretiranega interesa, ki bi jo dražil, pa vsaj v zadnjih dveh primerih ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.