Slovenija
18 ogledov

"Premier, kakšen fotelj vas čaka?"

Franc Pukšič sprašuje Kresalovo in Zalarja o dejavnostih FBI v Sloveniji. (Foto: Žurnal24 main
Med 25 vodij delegacije Evropske službe za zunanje zadeve ni Slovencev. Pukšič se sprašuje, za koga hranijo stolčke.

Visoka predstavnica Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednica Evropske komisije Catherine Ashton je danes imenovala 25 vodij delegacij Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) po vsem svetu. Med njimi ni nobenega Slovenca.

"Neimenovanje slovenskih kandidatov na vodilna mesta v Evropski službi za zunanje zadeve je pod okriljem aktualne vlade že preveč simptomatično," v odzivu pravi poslanec SLS Franc Pukšič.

To ga, kot pravi, ne čudi več, a izraža zaskrbljenost, da ima ozadje o neimenovanju globlje vzroke, med katerimi je "očitno ključni ta, da v EU hranijo nek drug pomemben položaj za Slovenijo, ki ga bo očitno v (bližnji) prihodnosti zasedel nekdo od sedaj posvečenih slovenskih politikov".

Premierja Boruta Pahorja zato poziva, naj pojasni vzroke za neimenovanje. "Ali tiči vzrok v tem, da EU hrani poseben diplomatski položaj za sedanjega slovenskega premiera, torej za vas osebno, spoštovani predsednik vlade gospod Borut Pahor?" sprašuje Pukšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.