Slovenija
15 ogledov

Premier zadovoljen z razvojem Mure

Mura, Borut Pahor, obisk
1/7
Žurnal24 main
Premier Pahor je z ministrico za gospodarstvo Darjo Radić obiskal Muro. Ob tem je dejal: "Trenutno si tukaj približno 1300 ljudi služi kruh, za katerega se je zdelo, da ga ne bo več."

Direktor podjetja Mura in partnerji Bojan Starman je pojasnil, da so bili pri pridobivanju poslov v zadnjem letu zelo uspešni, zato v ponedeljek pride na delo dodatnih 80 ljudi. Tako bo v podjetju zaposlenih skupno 1300 ljudi, medtem ko je bilo pred njegovim prihodom v Muri in partnerji 475 zaposlenih.

Želijo nevtralnega lastnika
Kot je dejal, bodo še naprej osredotočeni na izdelke višjega cenovnega razreda, krepili bodo razvojne aktivnosti in počasi vključevali lastne kolekcije in njihovo prodajo v Sloveniji in drugod. "Postavili smo temelje, da lahko ta firma deluje ne samo eno leto." Problematično pa je dejstvo, da so v lasti podjetja Mura, ki je v stečaju. Zato je Starman dejal, da si želijo "nevtralnega lastnika, ki bo imel interes, da tukaj ostaneta zaposlitev in delo."

Premier Borut Pahor je z ministrico za gospodarstvo Darjo Radić v Murski Soboti zatrdil, da si tudi vlada želi rešitve, ki bi zagotovila uspešno lastništvo. Glavna skrb vlade je po njegovih besedah ta, da pripelje Muro v naslednjih letih v položaj, ko se bo Pomurje lahko znova ponašalo z vrhunsko blagovno znamko.

Z novim razpisom do tehnološkega preboja
Radičeva je predstavila razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki je bil danes objavljen v uradnem listu. Gre za skupno 185 milijonov evrov za vzpostavitev razvojnih gospodarskih središč, s katerim želi država po besedah ministrice spodbuditi tehnološki preboj slovenskega gospodarstva.

Na razpis se lahko prijavijo skupine podjetij, ki bodo skupaj vzpostavile razvojne centre na posameznih tehnoloških področjih. "Treba je združevati sredstva in potenciale podjetij, saj podjetje samo ne more več preživeti," je dejala Radićeva. Od skupno 185 milijonov evrov, ki so na voljo, je 30 milijonov evrov rezerviranih za razvojne centre v Pomurju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.