Slovenija
13 ogledov

Premierka po zeleni poti do službe

Bratuškova na vlaku
1/2
Reševalni pas/Twitter
Predsednica vlade Alenka Bratušek se je danes do delovnega mesta pripeljala z vlakom in kolesom ter se tako pridružila evropskemu tednu mobilnosti.

Iz Kranja v Ljubljano se je Alenka Bratušek pripeljala z vlakom, od železniške postaje do Gregorčičeve ulice pa je prikolesarila.

Evropski teden mobilnosti, ki se je začel v ponedeljek, končal pa se bo v nedeljo, letos poteka pod geslom Vaš korak za čistejši zrak!, v njem pa sodeluje več kot dva tisoč evropskih mest.

"Že majhne spremembe, kot so vožnje v skupinah, uporaba kolesa namesto avtomobila ali preprosto hoja, lahko izboljšajo kakovost življenja v mestih," so sporočili iz kabineta predsednice vlade in dodali, da se rada vozi s kolesom ter tako skrbi za svoje zdravje in čistejše okolje.

Komentarjev 15
  • ARBAJTER 08:51 22.september 2014.

    Kdo ti je pa bicikel na železniško postajo pripeljal, pa ja ga nisi s seboj nosila na vlak? Čisto sem pozabil - na stroške državljanov se da vse urediti, a ne?

  • privat 23:00 26.oktober 2013.

    avto ima ,becikel ima in kakor vidim mogoče tudi vlak....mi pa imamo samo stare copate ,ki nam jih je kupil tito!!...Le kako je lahko to lepo da ima vse mi pa nič!

  • Scott 20:23 18.september 2013.

    Več kot očitno želi postati "Slovenka leta" kot Kresalova.?