Slovenija
24 ogledov

Premislil si je

Janez Stanovnik (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik si je v nekaj mesecih premislil glede arbitražnega sporazuma. Medtem ko mu je lani še nasprotoval, ga zdaj podpira.

Stanovnik je ta konec tedna na Kozjanah podprl arbitražni sporazum, zaradi katerega je slovenska politična in strokovna javnost močno razdeljena.

SDS: "Salto mortale" Stanovnika

V SDS so zapisali, da so presenečeni nad "saltom mortale" Stanovnika in se sprašujejo, koliko Slovenca je še ostalo v gospodu Stanovniku.

"Vemo pa, kaj je pravičnost. In to je, kar je rekel vrhovni komandant Tito: tujega nočemo, svojega ne damo. Zato bomo šli na referendum in odločili, da se naše pravice, ki smo jih izborili med NOB, tudi spoštujejo," njegove besede na Kozjanah povzemajo Primorske novice.

Stanovnik ob tem še pravi, da je v arbitražnem sporazumu zapisano vse, kar jamči, da bomo Slovenci obdržali to, kar smo si priborili.

"Težav z mejo ni mogoče rešiti po besedi zakona, pač pa po besedi srca,"
je še dodal Stanovnik.

Zadnje stališče prvega moža Zveze združenj borcev za vrednote NOB je precej v nasprotju z njegovim stališčem glede tega vprašanje konec lanskega leta. V Lokvah je takrat dejal: "Katera dežela bi svojo suverenost prepustila arbitraži? Saj nismo nori."

Po njegovem mnenju vprašanje slovenskega dostopa do odprtega morja ni vprašanje meje, ampak vprašanje pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.