Slovenija
11 ogledov

Premočne modre praznične lučke

Lani je ljubljanska občina za praznično okrasitev mesta namenila okoli 146 tisoč Žurnal24 main
Osvetlitev. Letos praznična osvetlitev večinoma ostaja enaka, manj bo modrih luči na Prešernovem trgu.

“Večji del bo ostal enak, Wolfova ulica pa bo spremenjena,” je o letošnji praznični osvetlitvi prestolnice povedal Zmago Modic, avtor projekta osvetlitve Vesoljna Ljubljana – rojstvo oblik. Po njegovih besedah bo tema na Wolfovi ulici zelo lokalpatriotska, drugih novosti razen izpopolnjene obstoječe osvetlitve pa za zdaj ne bo. “Na čakanju je ogromno idej, vendar denarja ni. Kriza je,” je dodal.

Letošnja smreka bo ožja
Kot pravi Modic, bodo postavljanje prazničnih luči začeli zadnje dni novembra, prižgali pa jih bodo 3. decembra ob 17. uri.

Na Odseku za pobude meščanov Mestne občine Ljubljana pravijo, da se zavedajo, da bo treba koncept praznične okrasitve v prihodnje morda zamenjati s čim novim. “Za zdaj bi bilo to povezano s prevelikimi stroški,” so na spletni strani odgovorili na vprašanje občanke. Poleg tega ugotavljajo, da je modra svetloba prazničnih luči ponekod premočna, zato bo na Prešernovem trgu letos manj modrih luči, praznična smreka, na kateri bo manj belih lučk, pa bo ožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.