Slovenija
52 ogledov

Premoženje razkrili tudi v SMC, skrivajo ga v ZaAB, SDS in Desus

Rezanje torte pri Miru Cerarju S. H. H.
Cerar ima hišo v Murglah, Brglez odplačuje kredit, Kuster Lipicerjeva pa ima vinograd.

Po tem, ko so včeraj svoje premoženje razkrili poslanci ZL, SD in NSi, so podatke o svojem premoženju, ki so jih posredovali protikorupcijki komisiji, kot so napovedali, javno razkrili tudi mandatar Miro Cerar, predsednik državnega zbora Milan Brglez in podpredsednica stranke Simona Kustec Lipicer. Ostali poslanci SMC premoženja ne bodo razkrili, prav tako tega ne želijo narediti poslanci SDS, ZaAB in Desus.

Miro Cerar je lastnik hiše v Murglah v vrednosti 290 tisoč evrov, garaže v vrednosti 11.000 evrov ter avtomobila WW touarega letnik 2008. Prihrankov ima 71.000 evrov. Kreditov nima. Ni lastnik ali solastnik deležev v podjetjih in ni lastnik vrednostnih papirjev. Med funkcionarji v državnem zboru, ki so premoženje razkrili, je Miro Cerar med bolj premožnimi. Kot je znano, je s svetovanjem v  obdobju med 2004 in 2008 zaslužil 163 tisoč evrov neto. V letih od 2009 do 2013 pa 153 tisoč evrov.

Brglez v kreditih

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je solastnik stanovanjske hiše, velike 258 kvadratnih metrov in vozi toyoto corolo verso vredno deset tisoč evrov. Prihrankov na banki ali v gotovini, višjih od deset tisoč evrov, koliko je meja po kateri morajo poslanci protikorupcijski komisijii prijaviti svoje premično in nepremično premoženje, nima. Ima pa dolgoročni stanovanjski kredit v višini skoraj deset tisoč evrov ter hipotekarni kredit za 128 tisoč evrov. 

Kuster Lipicerjeva ima vinograd

Podpredsednica stranke in vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je lastnica polovice  80 kvadratov velikega stanovanja, je solastnica gospodarskega poslopja in dvorišča velikega 30 kvadratov, je pa tudi lastnica polovice 600 kvadratnih metrov velikega vinograda. Na banki ima deset tisoč evrov, dolgov in kreditov nima.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 09:30 06.september 2014.

    Dobro je, da ima predsednik blizu za sosede svetovalce, ki so očitno že na delu, dobro je, da nima dolgov, kljub temu, da je moral poskrbeti za stanovanja bivših soprog, Upam, da mu ta ne bo odnesla hiše, ker na ...prikaži več pošten način ne bo ostalo za kupovati stanovanja kot v starih časih. Pri meni je že odpisan zaradi take odvisnosti od Erjavca, da se je odrekel Dobovšku in angažmaju kadrov, ki so v preteklosti že pokazali kaj zmorejo. Izgleda, pa, da je večina poslancev, bila iz roba eksistence in bodo sedaj komaj zaživeli, čeprav je večina hudo izobražena in prihaja iz dobrih delovnih mest v preteklosti.Spet smo najebali, tako kaže.