Slovenija
12 ogledov

Premrzlo za novejšo zgodovino

Pokrajinski muzej Suzana Kos
Pokrajinski muzej. Za ogrevanje bi porabili preveč, zato so del muzeja zaprli.

“Ker prostorov ne moremo ogreti na več kot pet, sedem stopinj Celzija, smo se žal morali odločiti, da zapremo del naše ustanove, v katerem je muzej novejše zgodovine,” je povedala Breda Krašna, direktorica Pokrajinskega muzeja Koper. “Če si bo kdo zbirko želel ogledati kljub mrazu, mu bomo to seveda omogočili,” je dodala.

Denarja za obnovo ni

Vzroki hladu v prostorih dela muzeja so neizolirana streha, stara okna in tudi to, da so se nekateri radiatorji pred 20 leti, ko so postavljali zbirko, znašli za panoji in do njih menda sploh ne morejo.

Treba je varčevati

“Če bi poskušali prostore ogrevati na okoli 20 stopinj Celzija, bi za stroške porabili preveč in bi porabili ves denar, ki ga od ministrstva za kulturo dobimo za materialne stroške; tega nanese okoli 50 tisoč evrov. Moramo gledati, kje se da varčevati, in poskušamo trošiti denar kar se da racionalno,” razlaga Krašnova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.