Slovenija
151 ogledov

Prenos, ki se je začel pred novim letom, uspel

združitev NKBM Abanka Nova KBM
Nova KBM in Abanka sta po nadgradnji informacijskega sistema in prenosu strank nekdanje Abanke v sisteme Nove KBM tudi tehnično združeni.

Vsem strankam Nove KBM, tudi nekdanje Abanke, so na voljo največja mreža bančnih točk v državi in nagrajene rešitve spletne in mobilne banke, so v Novi KBM zapisali na svoji spletni strani.

Potem ko je Nova KBM v začetku februarja lani od države kupila Abanko in postala njena 100-odstotna lastnica, so se začele priprave na združitev. Nova KBM in Abanka sta se po pridobitvi dovoljenja bančnega regulatorja uradno združili 1. septembra lani, združena banka pa se imenuje Nova KBM s sedežem v Mariboru.

Po največji pravni združitvi v zgodovini slovenskega bančništva je bila na vrsti operativna združitev oziroma prenos računov strank nekdanje Abanke na sisteme Nove KBM. Ta je potekal od 31. decembra 2020 do danes zjutraj. V tem času so bile vse poslovalnice v skladu s prazničnim urnikom zaprte, spletne in mobilne aplikacije niso delovale.

Strankam Nove KBM je odslej na voljo fizična poslovna mreža z več kot 90 poslovalnicami, okoli 400 bankomati ter več kot 450 poštami po vsej Sloveniji. Strankam Nove KBM bo tako v primerjavi z začetkom leta 2020 na voljo desetino več bančnih točk, za stranke nekdanje Abanke pa združitev pomeni 85-odstotno povečanje števila bančnih točk, so navedli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.