Slovenija
21 ogledov

Prenosnik je vrnil ministrstvu

Goran Klemenčič išče možnosti za nadzor nad delom brata ministra Aleša Zalarja ( Žurnal24 main
Posojeno. Šef protikorupcijske komisije je zahteval, naj mu država kupi računalnik za dva tisoč evrov.

Vrnitev. Šef Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič je svojemu nekdanjemu delodajalcu ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) konec novembra vrnil prenosni računalnik. Tega je namreč na novem položaju uporabljal tudi po tem, ko od septembra lani ni bil več zaposlen kot državni sekretar na MNZ. Dobrih dva tisoč evrov vredni prenosnik apple macbook je Klemenčič oddal deset dni po razkritju Žurnala24, da še vedno uporablja lastnino MNZ.

Nič kaznivega

“Nekdanjemu državnemu sekretarju je bil za prenosni računalnik izdan reverz. Na podlagi tega je računalnik tudi uporabljal, zato ne gre za kaznivo dejanje,” pojasnjujejo na MNZ. Neuradno smo izvedeli, da naj bi MNZ Klemenčiču reverz izdalo šele nekaj mesecev za tem, ko je računalnik že odnesel na komisijo, ki jo zdaj vodi, kar pa na MNZ uradno zanikajo. “Prevzemnica za prenosni računalnik je bila izdana 24. marca 2009, ko je bil predan v uporabo gospodu Klemenčiču,” dodajajo na MNZ.

Prihranili so denar

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič  je v odgovoru pojasnil:

"Omenjeni prenosni računalnik (Apple Mac Book 13") je kupilo Ministrstvo za notranje zadeve. Kot državnemu sekretarju mi je bil dan v uporabo pomladi 2009. Pred tem službenega računalnika nisem imel, približno pol leta sem v službi uporabljal svojega osebnega, tako kot tudi mobilni telefonski aparat. Vem, da sem se pred nakupom službenega pozanimal, ali bi ta nakup odstopal od nakupa ostalih računalnikov, in povedano mi je bilo, da je njegova cena primerljiva z lahkimi prenosniki, ki so se sicer kupovali in bili v uporabi v kabinetu Ministrstva za notranje zadeve."

Računalnik je ob prenehanju mandata državnega sekretarja  obdržal, ker je ostal aktiven v različnih delovnih skupinah. Pri nastopu nove službe, pa so se odločili, da ga lahko obdrži, saj so tako prihranili denar.

"Po nastopu funkcije predsednika Komisije za preprečevanje korupcije sem bil v stiku s Službo za informatiko Ministrstva za notranje zadeve. Ob tem je bilo tudi dogovorjeno, da računalnik uporabljam kot službeni računalnik Komisije za preprečevanje korupcije - zaradi česar je bil komisiji prihranjen strošek nakupa novega računalnika," je v odgovor zapisal Klemenčič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.