Slovenija
20 ogledov

Prenovil bi poslovanje zaporov

Dob Boštjan Tacol
Zapori. Minister Senko Pličanič odhaja na Dob.

Minister za pravosodje Senko Pličanič bo v naslednjih dneh obiskal vsaj dva zapora v državi. Že naslednji teden naj bi si najprej ogledal zapor v Celju, zatem pa še največji zapor na Dobu

Še ena projektna skupina

Zaposleni, pravosodni policisti in drugo osebje, ki varujejo obsojence na Dobu, vlado namreč že dlje opozarjajo, da jih je zaradi državnega varčevanja premalo v službi ter da hkrati varujejo iz dneva v dan zahtevnejše in bolj problematične obsojence. Pred dnevi se je Pličanič zavezal, da bo država v najkrajšem možnem času poskušala povsem prenoviti sistem izvrševanja kazenskih sankcij.

"Ustanovila se bo projektna skupina, ki bo zadolžena predvsem za analizo kadrovskega stanja na področju izvrševanja kazenskih sankcij in proučitev možnosti organizacije dela znotraj zapora," napovedujejo na ministrstvu za pravosodje (MP). Zaposleni v slovenskih zaporih od MP pričakujejo tudi celovito reorganizacijo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (Ursiks), pristojne za nadzor nad zapori. Minister Pličanič je že lani odredil izredno revizijo poslovanja, ki pa, kot pravijo na MP, večjih nepravilnosti ni pokazala. Kljub temu pa je Ursiks po tem nadzoru dobil nekaj usmeritev, kako naj posluje v prihodnje. Neuradno bo med drugim moral precej poenostaviti postopke nabave opreme in uniform za zaposlene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.